Tgrt Haber

Putin zor durumda! Askerler karşı geldi: Savaşmak istemiyoruz

08 Nisan 2022 11:12 - Güncelleme : 08 Nisan 2022 11:35
Kremlin'den önemli sayıda asker kaybımız var açıklaması geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emirlerine uymayan 60 seçkin paraşütçü asker isyan çıkararak Ukrayna'da savaşmayı reddetti ve üslerine geri döndü.

Kremlin'den önemli sayıda asker kaybımız var açıklaması geldi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 44. günde de devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gün geçtikçe zor duruma düşüyor. Rus ordusunda yaşanan tedarik zinciri sorunları ve ikmal alamayan askerler isyan etmeye başladı. Rus askerleri artık savaşma isteğini yitiriyor ve Putin'e karşı geliyor.

Son olarak Rusya'nın Ukrayna'ya gönderdiği 60 seçkin paraşütçü, isyan çıkararak savaşmak istemedi. Putin'in emrine itaat etmeyen askerler, üslerine geri döndüler ve Rusya'da 'korkak' ilan edildiler. Üstelik hapis cezasıyla da karşı karşıya kaldılar.

Putin zor durumda! Askerler karşı geldi: Savaşmak istemiyoruz

RUSYA'DAN 'KAYIP' İTİRAFI

Öte yandan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıda Rusya'nın önemli sayıda asker kaybettiğini söyledi. Peskov, Sky News'e verdiği röportajda, Rus birliklerinin sivilleri öldürdüğü iddiasını yalanladı.

Sokaklarda sivil cesetler olduğunu gösteren uydu görüntüleri ve fotoğrafların "sahte" olduğunu öne süren Peskov, "Buça sokaklarındaki cesetlere ilişkin vahşetle Rus ordusunun ortak bir yanı olabileceğini reddediyoruz." dedi.

24 Şubat'ta savaşın başlamasından bu yana kaç sivilin öldüğü sorulan Peskov, rakamları "teyit edemedikleri" için cevap vermek istemediğini söyledi.

Peskov, kaç Rus askerinin öldürüldüğüne ilişkin bir soru üzerine ise tam bir sayı vermese de "Önemli sayıda asker kaybımız var ve bu bizim için büyük bir trajedi." diye konuştu.

Kremlin'in savaşın bittiğini görmek istediğini kaydeden Peskov, "Ordumuz bu operasyonu sona erdirmek için elinden geleni yapıyor." şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...