Tgrt Haber

Putin'e darbe üzerine darbe: Kruvazör gemisinin ardından üst düzey komutan öldürüldü

15 Nisan 2022 12:51 - Güncelleme : 15 Nisan 2022 16:55
Putin'e darbe üzerine darbe: Kruvazör gemisinin ardından üst düzey komutan öldürüldü

Ukrayna'nın vurduğu Moskova kruvazörünün ardından Putin'in en çok güvendiği askerlerden biri olan Korgeneral Denis Mezhuev öldürüldü. 1. Motorlu Piyade Birliği'ni yöneten Mezhuev'in ölümünü Rus şair doğruladı.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları 51. gününde de devam ederken Rus lider Vladimir Putin'e darbe üstüne darbe vuruluyor. Şimdiye kadar binlerce askerini kaybeden Putin, 40. üst düzey kurmayını da kaybetti. Sivastapol Kızıl Bayrak 1. Motorlu Piyade Birliği'ni yöneten Denis Mezhuev'in öldüğü duyuruldu. 

Mezhuev'in ölümünü Moskova hükümeti henüz doğrulamasa da Rus şair ve besteci Andrey Kovalev, Mezhuev'in öldüğünü doğruladı. Bu bilgi sosyal medyada hızlıca yayıldı. Şair Kovalev, Mezhuev'e nişan verilmesi gerektiğini söyledi.

Putin'e darbe üzerine darbe: Kruvazör gemisinin ardından üst düzey komutan öldürüldü

20 BİNDEN FAZLA RUS ASKERİ ÖLDÜ

Şubat ayının sonunda başlayan savaşta Ukrayna, Putin'in 7 generalinin yaşamını yitirdiğini açıklasa da Rusya'nın da yarbay ya da albay olarak görev yapan 33 askerinin öldüğü tahmin ediliyor. Rus yetkililer 50 gündür bunlardan sadece 1'inin ölümünü doğruladı. Savaşın başladığı günden beri Ukraynalı yetkililere göre 20 binden fazla Rus askeri yaşamını yitirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...