Tgrt Haber

Sivil direniş ile karşılaşan Putin B planını devreye aldı: TOS-1 Buratino roketler yolda

01 Mart 2022 16:58 - Güncelleme : 01 Mart 2022 17:46
Bild gazetesi ayrıca “Putin, bu silahı daha önce Suriye’de, 2. Çeçen savaşında ve Irak’ta kullandı” yorumunu yaptı.

Ukrayna-Rusya savaşında 6’ncı gününde bölgede çatışmalar yükselirken Rus ordusu sivil halkın büyük direnişi ile karşılaştı. Putin’in yaşanan direniş karşında B planını devreye aldığı ve korkulan TOS-1 Buratino çoklu roketatar silahını ortaya çıkardığı iddia edildi.

Bild gazetesi ayrıca “Putin, bu silahı daha önce Suriye’de, 2. Çeçen savaşında ve Irak’ta kullandı” yorumunu yaptı.

Rusya’nın Ukrayna topraklarına işgal girişiminin 6.gününe girildi. Bölgede çatışma ve bomba sesleri yükselirken Rus askerleri ülkenin birçok yerinde sivil direniş ile karşılaştı. Karşılaştıkları direniş karşısında şaşkına denen Rus ordusunun ilerleyişi sekteye uğrarken Rusya Devlet Başkanı Putin’in “B planını” devreye aldığı iddia edildi.

“KORKULAN SİLAHI DEVREYE ALACAK”

Almanya’nın çok okunan gazetelerinden olan Bild, gazetesinde yer alan iddiaya göre Putin’in “B planını devreye sokmak için çalışmalara başladığı ifade edildi. Gazete ayrıca Ukraynalıların direnişine yer verirken savaşın çok daha şiddetli olacağını öne sürdü. Gazete, son dönemde Rus ordusunun sivilleri ve hükümet binalarını hedef aldığına dikkat çekerken, “Putin, en çok korkulan silahını ortaya çıkardı: TOS-1 Buratino çoklu roketatar” ifadesini kullandı.

NAKLİYE ARACIYLA SAVAŞA GÖNDERDİ

3.5 kilometre menzili olan silahın termobarik savaş başlığına sahip olduğu da kaydedildi. Gazete, ABD merkezli medya kuruluşu CNN’in muhabirinin Ukrayna sınırına yakın olan Belgorod’un güneyinden paylaştığı videoyu da yayınladı. Gazete, TOS-1’in nakliye aracıyla savaşa gönderildiğini yazdı.

“VAKUM BOMBASI, OKSİJEN KULLANIYOR”

Bild’in haberinde, “Bu savaş başlıkları patladığında bir basınç yaratıyor ve iç organlara hasar veriyor. İnsanların akciğerlerinden havayı çekiyor. 2000’de CIA tarafından yapılan bir araştırmada bu silahın çok büyük hasar meydana getirdiği tespit edilmişti. Vakum bombası, oksijen kullanıyor” ifadesi yer aldı.

PUTİN BUNU DAHA ÖNCE DE KULLANDI

Bild, Ukrayna’nın ABD Büyükelçisi Oksana Markarova’nın sözlerine de yer verdi. Gazete, Markarova’nın ABD Kongresi’nde Rusya’nın bu silahı kullandığını söylediğini aktardı. Bild, “Putin, bu silahı daha önce Suriye’de, 2. Çeçen savaşında ve Irak’ta kullandı” yorumunu yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...