Tgrt Haber

Ukrayna'da yaralı yakalanan Putin'in kadın keskin nişancısı hakkında şaşırtan gerçek

01 Nisan 2022 12:40 - Güncelleme : 01 Nisan 2022 13:20
Vladimir Putin'in 41 yaşındaki keskin nişancısı Irina Starikova, Ukrayna ordusu tarafından yakalanmıştı.

Geçtiğimiz hafta Ukrayna'da yakalanan Putin'in iki çocuk annesi keskin nişancısı Irina Starikova'nın evli olduğu ortaya çıktı. Kod adı 'Baghera' olan Rus kadın savaşçının eşiyle beraber toplamda 140 kişiyi öldürdüğü ortaya çıktı. 

Vladimir Putin'in 41 yaşındaki keskin nişancısı Irina Starikova, Ukrayna ordusu tarafından yakalanmıştı.

Geçtiğimiz hafta Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, 40 Ukraynalıyı öldüren 'Baghera' kod adlı Irina Starikova'nın yaralı olarak yakalandığını açıklamıştı. Putin'in keskin nişancısı olarak bilinen iki çocuk annesi Irina Starikova'nın aslen Donetsk'li olduğu ve Donbas bölgesindeki Rus yanlısı isyancılar adına savaştığı öğrenildi. Ukrayna'da yaralanmasının ardından cephede arkadaşları tarafından terk edilen Rus savaşçı, Ukraynalı sağlıkçılar tarafından tedavi edildikten sonra gözaltına alındı. Starikova'nın 2014 yılından beri Ukrayna'da arandığı belirtildi.

Şu anda Ukraynalıların elinde olan Starikova yaptığı ilk açıklamada ,"Yaralandığımı bildikleri ve beni alma fırsatları olduğu halde öleceğimi umarak beni orada bıraktılar" dedi.

TOPLAMDA 140'TAN FAZLA KİŞİYİ ÖLDÜRDÜLER

41 yaşındaki Starikova'nın Belarus'tan kaçan ve birçok suçtan aranan 43 yaşındaki Alexander Ogrenich ile evli olduğu da ortaya çıktı. 'Slav ejderhası' olarak da bilinen Ogrenich'in 2014 yılında ayrılıkçıların sözde istihbarat birimine başkanlık ettiği, çatışmalarda 100 kişiyi öldürdüğü iddia ediliyor. Bu iddiaya göre, ölüm çifti şimdiye kadar toplamda 140'tan fazla kişi öldürdü.

Ukrayna'da yaralı yakalanan Putin'in kadın keskin nişancısı hakkında şaşırtan gerçek

''ÇOK KİŞİYİ ÖLDÜRDÜM''

Öte yandan Dailymail'in haberine göre, şimdilerde nerede olduğu bilinmeyen Ogrenich altı yıl önce bir Belarus haber sitesine verdiği röportajda öldürdüğü insanları kabul ederek şunları anlatmıştı:

"Evet, çok kişiyi öldürdüm, rakam yüzün üzerinde. Bizim hatamızdan kaynaklanan kayıplar da var, inkar etmeyeceğim ama Rusya olmasaydı hepimiz ölmüş olurduk. Eğer dürbünün içinde düşmanı görebilseydiniz siz ne yapardınız?''

Ogrenich, Belarus'tan Donbas'a kaçmadan önce sabıka kaydı olduğunu da itiraf ederek "Gizlemeyeceğim, hırsızlık ve dolandırıcılıktan hüküm giydim. Toplamda sekiz yıl hapis yattım" ifadelerini kullanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...