Tgrt Haber

Refah'a saldırı planlayan İsrail'i durdurma adımları

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı, Reuters, ABC
11 Şubat 2024 17:37 - Güncelleme : 11 Şubat 2024 17:38
israil,saldırı,gazze

Hamas, İsrail'in Gazze'nin Refah şehrine saldırması durumunda esir takasının sona ereceğini bildirdi. Yemen'deki İran destekli Husiler ise Refah'a saldırı durumunda operasyonlarını büyüteceklerini söylediler.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze'nin güneyinde bulunan Refah'ı hedefe koyması bölgedeki gerilimi zirveye taşıdı. Hamas, Netanyahu'nun Refah'a saldırı hazırlığında olduklarının sinyalini verdi. Hamas'tan karşılık olarak 'rehine uyarısı' geldi. Aksa TV'nin bildirdiğine göre Hamas, Gazze'nin güneyindeki Refah'a yönelik herhangi bir İsrail kara saldırısının rehine takasını suya düşüreceğini söyledi.

Refah'a saldırı planlayan İsrail'i durdurma adımları - 1. Resim

HUSİLER: SALDIRIRSANIZ OPERASYONLAR GENİŞLER

İsrail'in Refah'a saldırı hazırlığı Yemen'deki İran destekli Husileri de harekete geçirdi. Husiler, Gazze'ye yönelik saldırıların artması durumunda kendi operasyonlarını da genişleteceklerini söylediler. 

Refah'a saldırı planlayan İsrail'i durdurma adımları - 2. Resim

X sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Husilerin Yüksek Siyasi Konsey Üyesi Muhammed Ali el-Husi,  Gazze saldırıları ve ablukası devam ettikçe saldırıların da süreceğini de vurguladı.

NETANYAHU: REFAH'TAKİLERE 'GÜVENLİ GEÇİŞ' SAĞLANACAK

Bir yanda Refah'a saldırı planlayan Netanyahu bir yandan da gelen tepkileri aza indirmek adına açıklamalarda bulundu. Amerikan ABC News'e konuşan İsrailli Başbakan, İsrail saldırılarından kaçıp Refah'a sığınan 1 milyonu aşkın Gazzelinin tahliye edileceği yer ve güvenli geçişleri konusunda "ayrıntılı plan" üstünde çalıştıklarını savundu.

Netanyahu, İsrail'in Refah’ı işgal etmemesi yönünde pek çok ülke ve kuruluştan yapılan çağrılara yönelik, "Hiçbir koşulda Refah'a girmememizi söyleyenler, aslında savaşı kaybedin diyorlar." ifadesini kullandı.

Refah'a saldırı planlayan İsrail'i durdurma adımları - 3. Resim

ZAMAN VERMEDİ

Hamas'ın Gazze’deki son kalesi olarak tanımladığı Mısır sınırındaki Refah’a saldıracaklarını yineleyen Netanyahu, kara saldırısının ne zaman düzenleneceğine ilişkin detaylı bilgi vermedi.

Refah'a saldırı planlayan İsrail'i durdurma adımları - 4. Resim

ABD: REFAH'A SALDIRIYI DESTEKLEMEYECEĞİZ

İsrail'in Refah planı ABD'den de tepki aldı. Beyaz Saray, İsrail'in Refah'a yönelik olası operasyonu için, "Bu insanlara yönelik askeri operasyon bir felaket olur ve bu bizim destekleyeceğimiz bir şey değil." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı, Reuters, ABC
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...