Tgrt Haber

Resmen duyuruldu! İsrail ordusunun en büyük kaybı: Onlarca asker öldürüldü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
23 Ocak 2024 09:24 - Güncelleme : 23 Ocak 2024 09:54
İsrail,Hamas,Savaş,,Filistin

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze'yi işgal eden İsrail ordusuna büyük bir darbe indirdi. Düzenlenen saldırıda 21 İsrail askeri öldürüldü.

İşgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları tüm şiddetiyle devam ediyor. Gazze sokaklarına giren İsrail ordusuna çok sert bir şekilde karşılık veren Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'e çok ağır bir darbe indirdi.

İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze'yi işgal eden İsrail ordusunun bir binayı patlatmaya çalıştığı sırada saldırı düzenledi. Atılan roketin İsrail'in askerilerinin kurduğu mayına isabet etmesi sonucu bina yıkıldı ve 21 asker enkazın altında kalarak hayatını kaybetti. 

Resmen duyuruldu! İsrail ordusunun en büyük kaybı: Onlarca asker öldürüldü

HAMAS'IN FÜZESİ MAYINA İSABET ETTİ

İsrail basını, isimleri açıklanan askerlerin Hamas'la çatışmalarda binaları mayın kullanarak yıkmakla görevli olduğunu aktardı. Hamas'ın attığı bir füzenin mayına isabet etmesi sonucu binanın askerlerin üzerine yıkıldığı tahmin ediliyor.

İSRAİL'DEN HAMAS'A REHİNE TEKLİFİ

Öte yandan dün gece saatlerinde Tel Aviv yönetiminden tüm rehinelerin serbest bırakılması karşılığında Hamas'a Gazze'de iki aylık geçici ateşkes önerisi geldi. Hamas'tan da İsrail'in bu teklife cevap gecikmedi.

Hamas'ın medya sorumlusu Velid Kilani, İsrail'in bu yönde bir teklifte bulunduğu haberlerini basından okuduğunu ancak henüz Hamas'a ulaşan resmi bir teklif bulunmadığını söyledi. Bununla ilgili durumun gün içerisinde netleşeceğini ifade eden Kilani, dolayısıyla Hamas'ın da bu söylenen teklife resmi olarak henüz bir cevap vermediğini belirtti.

Resmen duyuruldu! İsrail ordusunun en büyük kaybı: Onlarca asker öldürüldü

İSRAİL-HAMAS REHİNE TAKASI

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlı saldırı düzenlemiş, çok sayıda İsrailli esir alınmıştı.

Gazze’deki çatışmalara 24 Kasım 2023'te 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün uzatılan "insani ara"da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakılmıştı.İsrail ordusuna göre, şu anda Gazze Şeridi'nde hala 136 İsrailli esir bulunuyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...