Tgrt Haber

Romanya'dan 'Rus İHA'sı düştü' iddiasına bir açıklama daha: Sınırda parçalar bulundu

Editör: Murat Makas / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
06 Eylül 2023 20:05 - Güncelleme : 06 Eylül 2023 20:12
Romanya'dan 'Rus İHA'sı düştü' iddiasına bir açıklama daha: Sınırda parçalar bulundu
Romanya,Ukrayna,Rusya

Rusya-Ukrayna arasındaki savaş NATO ülkesi Romanya'yı kırmızı alarma geçirdi. Ukrayna'nın Rus İHA'larının Romanya topraklarına düştüğüne ilişkin açıklaması büyük yankı uyandırdı. Romanya iddiaları reddetti ancak olaya ilişkin yeni açıklamalar geldi. Romanya Savunma Bakanı Angel Tilvar, İHA parçalarının incelendiğini dile getirdi.

Ukrayna’nın İHA’larla Moskova’yı hedef alması sonrası savaşın seyri değişti ve Rusya ordusu tarafından da hava harekâtları sıklaştırıldı. Rusya’ya ait insansız hava araçlarının (İHA) parçalarının çatışmalar esnasında NATO üyesi Romanya’ya düştüğü iddia edildi. Ukrayna, Tuna deltasındaki limanlarından birine gece boyunca İHA saldırılarının olduğunu doğrulamıştı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Rusya’ya ait insansız hava araçlarının (İHA) Romanya topraklarına düştüğünü öne sürerken Romanya ise Kuleba’nın açıklamalarını reddetti.

Romanya'dan 'Rus İHA'sı düştü' iddiasına bir açıklama daha: Sınırda parçalar bulundu

Romanya Dışişleri Bakanı Luminita Odobescu, "Elbette bir risk var. Çünkü orada yaşananlar sınırlarımıza çok yakın. Bu tür kaza veya olay riski olabilir ama şimdilik böyle bir durum yok. Rusya’nın Ukrayna’nın tahıl ihracatına izin vermeyerek sivil altyapıya alaycı bir şekilde saldırmaya devam ettiğini gördük" açıklamasında bulunmuştu.

ROMANYA'DAN BİR AÇIKLAMA DAHA

Ancak Romanya’dan olay üzerine bir açıklama daha geldi. İhlas Haber Ajansı’nın aktardığına göre Romanya Savunma Bakanı Angel Tilvar, Rusya’nın Romanya sınırındaki Ukrayna topraklarına gerçekleştirdiği saldırıların ardından, sınırda bulunan parçaların Rus İHA’sına ait olabileceğini açıkladı. Bakan Tilvar, parçaların incelenerek orijinlerinin tespit edileceğini ifade etti. Tilvar, durumun Romanya açısından doğrudan bir tehdit oluşturmadığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...