Tgrt Haber

Rus askerlerin telsiz konuşması sızdı: Kimi vuracağımızı bilmiyoruz

27 Şubat 2022 09:05 - Güncelleme : 27 Şubat 2022 10:07
Fotoğraf (AA)

Rusya, Ukrayna'ya yönelik saldırılarını füzelerle sürdürdü. İşgal girişiminde 4. güne girilirken Rus askerlerin yaşadıkları şaşkınlık telsiz konuşmalarında ortaya çıktı.

Fotoğraf (AA)

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarında 4. güne girilirken Kiev bölgesine bağlı Vasylkiv kentine balistik füze saldırıları başladı. Sabah saatlerine yakın zamanda başlayan füze saldırıları sonucu büyük bir benzin deposunun patlatıldığı öğrenildi. Ayrıca kent merkezinde Rus ve Ukraynalı birlikler arasında çatışmaların sürdüğü öğrenildi.

Rus askerlerin telsiz konuşması sızdı: Kimi vuracağımızı bilmiyoruz

HARKOV’DAN BENZER HABER

Çatışmaların en yoğun yaşandığı kentlerden Harkov’dan da benzer haberler geldi. Ukrayna basınında yer alan haberlerde, Harkov’daki bir benzin deposuna Rus güçleri tarafından saldırı gerçekleştirildiği ve kentte yoğun çatışmaların sürdüğü belirtildi.

TELSİZ KONUŞMASI

Kentlerde yaşanan yoğun çatışmalar devam ederken Rus askerlerin yaşadıkları şaşkınlık telsiz konuşmalarında ortaya çıktı. Amerikan haber kanalı ABC News'e konuşan üst düzey ABD'li yetkili, bir Rus askerinin telsiz görüşmesinde "Kimi vuracağımızı bilmiyoruz, hepsi bize benziyor" dediğini duyduğunu söyledi.

VERİLEN SAVAŞ ÇOK ZOR

Yetkili ayrıca bazı Rus güçlerinin yönünü şaşırdığını ve Ukraynalılar'a karşı verilen savaşın düşündüklerinden daha zor olduğunu fark ettiğini söyledi. Öte yandan İngiltere Savunma Bakanlığı istihbaratı bir açıklama yaparak, Rus kuvvetlerinin 'lojistik zorluklar' ve 'güçlü Ukrayna direnişi' nedeniyle planladıkları ilerlemeyi kaydedemediğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...