Tgrt Haber

Rus bakan Lavrov sinyali verdi Paşinyan yeşil ışık yaktı! İşte Ermenistan'ın Dağlık Karabağ için şartı

22 May 2023 14:30 - Güncelleme : 22 May 2023 15:04
Rus bakan Lavrov sinyali verdi Paşinyan yeşil ışık yaktı! İşte Ermenistan'ın Dağlık Karabağ için şartı
ermenistan,azerbaycan,nikol paşinyan,karabağ

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rus haber ajansına yaptığı açıklamayla tüm dikkatleri üzerine çekti. Paşinyan, Dağlık Karabağ'ı Azerbaycan'ın toprağı olarak tanıyabileceklerini fakat bir şartları olduğunu söyledi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ'ı Azerbaycan'ın toprağı olarak tanıyabilmeleri içinşartını sundu. Rus haber ajansı TASS'a konuşan Paşinyan, Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’daki etnik Ermeni nüfusunun güvenliğini garanti altına alması durumunda Dağlık Karabağ’ı Azerbaycan’ın bir parçası olarak tanımaya hazır olduklarını açıkladı.

Paşinyan, ''Eğer Azerbaycan ve biz birbirimizi doğru anlıyorsak, Ermenistan Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü belirlenen sınırlar içerisinde tanıyacak. Bakü de 29 bin 800 kilometre karelik alanda Ermenistan'ın toprak bütünlüğünü tanıyacak'' ifadelerini kullandı.

Rus bakan Lavrov sinyali verdi Paşinyan yeşil ışık yaktı! İşte Ermenistan'ın Dağlık Karabağ için şartı

BARIŞ GÖRÜŞMELERİ İÇİN MOSKOVA'DA ZİRVE

Azerbaycan ve Ermenistan arasında süren barış görüşmelerinde geçen hafta iki ülkenin dışişleri bakanları Moskova’da bir araya gelmişti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Azerbaycan ile Ermenistan’ın barış anlaşması konusunda ortak anlayışa yakınlaştığını söylemişti.

“Ortaklarımız, sınırların belirlenmesi, ulaşım ve ekonomi bağlantıları üzerindeki engellerin kaldırılması, Karabağ ve Ermenistan-Azerbaycan sınırında güvenlik durumunun iyileştirilmesi ile ilgili sorunlar çözülmeden barış anlaşmasının belirli yönlerinde hareket edilmesinin zor olduğunu bugün teyit etti” diyen Lavrov, ''Taraflar, nihai bir anlaşmaya yakın. Rusya Federasyonu'nun danışman olarak katılımıyla da ikili komisyonun sınırların belirlenmesi ile ilgili toplantı düzenlemesi konusunda mutabık kalındı” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: TASS
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...