Tgrt Haber
16 Mart 2022 22:21 - Güncelleme : 16 Mart 2022 22:33

Rus ordusunun kaçırdığı belediye başkanı serbest bırakıldı

Rus birlikleri tarafından kafasına poşet geçirilerek kaçırılan Melitopol Belediye Başkanı İvan Fedorov’un serbest bırakıldığı açıklandı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’nin Fedorov ile görüştüğü belirtilirken Fedorov’un güvenli bir yerde olduğunu ve yakında görevine geri döneceğini ifade etti.

Rus ordusunun kaçırdığı belediye başkanı serbest bırakıldı

Rus birlikleri tarafından kafasına poşet geçirilerek kaçırılan Melitopol Belediye Başkanı İvan Fedorov’dan yeni haber geldi. Kriz merkezinde 10 Rus askeri tarafından kaçırılan Fedorov’un Ruslarla iş birliği yapmayı kabul etmediği için kaçırıldığı ifade edilmişti. Sosyal medya hesabından kaçırılma olayını doğrulayan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, belediye başkanının serbest bırakılması için diplomasi trafiği yürüttü.

FEDOROV GÜVENLİ YERDE

Zelenskiy, Rus ordusunca 11 Mart'ta kaçırılan Fedorov’un serbest bırakılması için bazı ülkelerin devlet başkanlarından yardım talebinde bulunması sonuç verdi. Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Kiril Timoşenko da Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin Fedorov ile konuştuğunu kaydederek, Fedorov’un güvenli bir yerde olduğunu ve yakında görevine geri döneceğini ifade etti.

Rus ordusunun kaçırdığı belediye başkanı serbest bırakıldı

Melitopol Belediye Başkanı İvan Fedorov.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...