Tgrt Haber
17 May 2022 08:17 - Güncelleme : 17 May 2022 08:28

Rus kuşatması altındaki Azovstal Fabrikası'nda 264 asker tahliye edildi

Rusya’nın Ukrayna topraklarına yönelik başlattığı saldırıda “Direnişin Kalesi” olarak adlandırılan Azovstal Fabrikası’ndan 264 askerin daha tahliye edildiği duyuruldu. Tahliye edilen askerlerden 53’ünün durumunun ağır olduğu belirtildi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
Rus kuşatması altındaki Azovstal Fabrikası'nda 264 asker tahliye edildi
Azovstal Fabrikası,rusya,ukrayna

Ukrayna’nın Mariupol kentindeki Rus kuşatması altında olan Azovstal çelik fabrikasından büyük direniş yaşanıyor. İşgale karşı direnen yüzlerce askerin tahliyesi için Kiev ve Moskova yönetimi diplomasi yürütürken geçtiğimiz günlerde Kremlin Sözcüsü Peskov, Azovstal fabrika sahasındaki Ukraynalı askerlerin silah bırakması halinde fabrikayı terk edebileceklerini söyledi.

264 ASKER TAHLİYE EDİLDİ

Peskov’un açıklamalarından günler sonra Azovstal’dan yeni tahliye haberi geldi. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığının açıklamasında, Mariupol'deki garnizonun belirlenen savaş görevini tamamladığı ve yüksek askeri komutanlığın Azovstal Metalürji Fabrikası’nda bulunan askeri birliklerin komutanlarına personelin hayatını kurtarmalarını emrettiği ifade edildi. Rus askerleri tarafından kuşatılan fabrikanın sahasındaki askerlerin kurtarılması için operasyonun sürdüğü kaydedilen açıklamada, “Ağır yaralı 53 askerin tahliyesi başladı ve Novoazovsk şehrindeki hastaneye götürüldüler. Diğer 211 asker, değişim prosedürüyle Ukrayna ordusunun kontrolündeki bölgeye gönderilmek üzere Olenevka’ya tahliye edildi.” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, Azovstal’da kalan askerleri kurtarmaya yönelik çalışmaların devam ettiği aktarıldı.

 “UKRAYNA’NIN CANLI KAHRAMANLARA İHTİYACI VAR”

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy video yoluyla halka hitabında Azovstal’daki askerlerin çıkarılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Ülkesini ve insanlarını korumak için yine zor bir günün geçtiğine dikkatİ çeken Zelenskiy, Ukrayna ordusu, istihbaratı, müzakere heyeti, Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Kızılhaç Örgütü sayesinde Azovstal’daki askerlerin hayatlarını kurtarabileceklerini umduğunu dile getirdi.

Ukraynalı askerlerin evlerine dönmesi için çalışmaya ve zamana ihtiyaç olduğunu kaydeden Zelenskiy, “Şunu vurgulamak istiyorum: Ukrayna’nın canlı Ukraynalı kahramanlara ihtiyacı var. Bu bizim ilkemizdir. Bu sözleri mantıklı herkesin anlayacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...