Tgrt Haber

Rus oligarkın 12 milyarlık serveti var ama yemek parası yok

29 Mart 2022 15:41 - Güncelleme : 29 Mart 2022 16:03
Rus oligarkın 12 milyarlık serveti var ama yemek parası yok

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından yaptırımlar kapsamında İngiliz hükümetinin mal varlığına el koyduğu Rus oligarklardan Mikhail Fridman, artık yemek yiyecek parasının kalmadığını söyledi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle beraber İngiltere hükümeti tarafından servetine el konan Rus oligark Mikhail Fridman, yaşadığı maddi zorlukları anlattı. Rusya'nın en büyük özel bankası Alfa Bank'ın kurucusu olan Fridman, 15 Mart'tan beri yaptırımlara tabi tutulduğunu, bu durumun kendisi için 'pratik olarak ev hapsi' olduğunu söyledi. 12 milyar sterlin serveti olduğunu düşünülen Ukrayna doğumlu Fridman, artık İngiliz hükümetinden harçlık istediğini belirtti.

İspanyol El Pais gazetesine konuşan Rus oligark, taksiye binecek, yemek yiyecek parasının kalmadığını şu sözlerle anlattı:

 "İngiltere'deki yetkililer taksiye binip yiyecek alabilmem için bana belirli bir miktar vermeli, ancak Londra'da yaşamanın maliyetini göz önünde bulundurmalılar. Bir restoranda bile gidip ödeme yapamam. Evde yemek yemem gerekiyor ve fiilen ev hapsindeyim.''

Rus oligarkın 12 milyarlık serveti var ama yemek parası yok

Bu ayın başlarında Holland & Barrett'in hisselerinin sahibi olan LetterOne'ın direktörlüğünü yapan, Rusya'nın en büyük özel bankası Alfa Bank'ın kurucusu Fridman, 8 yıldır Londra'da yaşadığını, milyarlarca dolar yatırım yaptığını ise şu sözlerle ifade etti:

"Sekiz yıldır Londra'dayım, İngiltere'ye ve diğer Avrupa ülkelerine milyarlarca dolar yatırım yaptım ve bunun cevabı, her şeye el koyup beni kapı dışarı etmeleri. Yaptırım uygulanan insanlar, kesinlikle sadık olmaktan başka seçeneklerinin olmayacağı ve çalışmaya devam edecekleri Rusya'ya geri dönmek zorunda kalacaklar. Çünkü onlar enerjik, parlak ve yetenekli insanlar, iş kuracak ve istihdam oluşturacaklar.''

“Siyasi açıklamalar yapmıyorum, Rusya ve Ukrayna'daki binlerce çalışanıma karşı sorumlulukları olan bir iş adamıyım” diyen Mikhail Fridman, “Ancak savaşın asla cevap olamayacağına ikna oldum. Bu kriz, yüzlerce yıldır kardeş olan iki milletin canlarına ve zararlarına mal olacak” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...