Tgrt Haber

Harkov’da sokak savaşı! Rusya’nın girdiği kentten sıcak görüntüler geldi

27 Şubat 2022 14:06 - Güncelleme : 27 Şubat 2022 14:46

Rus askerleri ile Ukrayna ordusu arasında çatışma şiddetlendi. Rusya’nın girdiği Harkov’da ateş sesleri dinmezken bölgedeki sokak çatışmalarından ilk görüntüler geldi. Rusların, Harkov'da ilerleyiş kaydetseler de şiddetli direnişle karşılaştıkları bildirildi. Ukrayna cephesinden yapılan duyuruda Rus saldırılarının Harkov'dan geri püskürtüldüğü ve kentin tamamen Ukrayna'nın kontrolüne geçtiği açıklandı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın dördüncü gününde Ukrayna’nın Harkov kentinde çatışmalar yoğunlaştı. Ukrayna ordusu Harkov’a giren özel kuvvetler ile çatışırken Harkiv valisi Oleg Sinegubov sabah saatlerinde bir Facebook gönderisinde, 'Düşmanın hafif araçları Kharkiv şehrine girdi. Ukrayna silahlı kuvvetleri düşmanı ortadan kaldırıyor' ifadelerine yer verdi.

HARKOV'DA DİRENİŞ

Öte yandan Rusların, Harkov'da ilerleyiş kaydetseler de şiddetli direnişle karşılaştıkları bildirildi. Sosyal medya ve Ukrayna medyasında yer alan videolarda, günün erken saatlerinde şehrin içinden geçen Rus askeri araçları görüldü. Harkov Bölgesel Devlet İdaresi Başkanı Oleg Synegubov, Facebook üzerinden yaptığı duyuruda, hafif askeri araçların "şehre girdiğini" belirterek kent sakinlerini sığınaklara girmeye ve dışarı çıkmamaya çağırdı. İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Geraşçenko da Rus zırhlı araçlarının yandığını gösteren videoları paylaşarak sokaklarda "ağır çatışmalar" olduğunu söyledi.Videoların birinde şehrin sokaklarında ilerleyen Rus askerine ateş açan Ukrayna birlikleri, diğer bir videoda ise aynı Rus askerine ait olduğu belirtilen zırhlı araçların ele geçirildiği görüldü.

RUS ASKERLERİ PÜSKÜRTÜLDÜ

Harkov’un valisi bir açıklama yaparak şehirde kontrolün Kiev yönetiminde olduğunu söyledi. Vali Oleh Sinegubov, Telegram hesabından, “Harkov’da kontrol tamamen bizde! Silahlı kuvvetler, polis ve savunma birimleri çalışıyor ve şehir düşmandan tamamen temizlendi” dedi.

Harkov’da sokak savaşı! Rusya’nın girdiği kentten sıcak görüntüler geldi

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan, Ukrayna Acil Durum Servisi, Harkov’daki saldırılar sonrasında sivil ölümlerin yaşandığını açıkladı. Acil Durum Servisi açıklamasında, "Düşman yerleşim yerlerine haince saldırıyor. 9 katlı bir bina bombaların hedefi oldu. 1 kişinin hayatını kaybettiği olayda, onlarca kişi tahliye edildi" ifadelerini kullandı.

DOĞAL GAZ VE PETROL DEPOLARI VURULDU

Ukrayna İletişim Servisi, Rusya'nın Harkov'daki saldırısının ardından bir doğal gaz boru hattının havaya uçtuğunu duyurdu. Telegram uygulaması üzerinden paylaşılan videoda da bölgede büyük bir patlamanın ardından alevlerin göğe yükseldiği görüldü.

IRPİN'DE UKRAYNA ORDUSU KONTROLÜ ELE ALDI

Askeri kıyafetlerle operasyona katılan ve daha sonra Irpin halkına evde kalın açıklamasında bulunan Irpin Belediye Başkanı Aleksandır Markuşin ise, "Bugün Ukrayna ve halkımız için çok önemli bir gün. Bugün Irpin şehrine Bucha tarafından tanklarla girdiler. Arkadaşlarımızla geri püskürttük. Olabildiği kadar evlerinizde kalın, dışarı çıkmayın. Sürekli çatışmalar yaşanıyor. Evlerinde yardıma ihtiyacı olan yaşlı kadınlar, çocuklar olabilir. Komşular lütfen yardım edin. Ne ihtiyacınız varsa bizi arayın biz getirelim. Sakin kalmanıza ihtiyacımız var. Biz çalışıyoruz, Irpin güven içinde. Onları geri püskürttük durum kontrol altında. Yaşasın Ukrayna" ifadelerini kullandı.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...