Tgrt Haber

Ukrayna: Rus ordusu Herson'da referandum yapacak

31 Mart 2022 10:55 - Güncelleme : 31 Mart 2022 11:11
Ukrayna: Rus ordusu Herson'da referandum yapacak

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rusya ordusunun işgalinde 36. gün geride kalırken Kırım'a sınırı olan Herson bölgesinde referandum hazırlığına başlandığını duyurdu.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 5 hafta geride kalırken Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı resmi Facebook hesabından son durum değerlendirmesini paylaştı. Açıklamada, Rusya ordusunun Ukrayna'nın güneyinde işgal edilen topraklarını kontrol etmek için askeri ve sivil bir yönetim oluşturmaya çalıştıklarını belirtti.

Rus ordusunun, Herson'da, Herson Halk Cumhuriyeti adlı altında sözde devlet oluşturulması konusunda referandum hazırlıkları içinde olduğu açıklandı.

KALİBR FÜZELERİ TEHDİDİ

Genelkurmay Başkanlığı, Karadeniz'de Kalibr deniz tabanlı seyir füzeleri ile donatılmış gemilerin bulunduğunu, ülkede askeri, sanayi, lojistik altyapıların bu füzelerle vurulma tehdidinin devam ettiğini açıkladı.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, 2014'te ilhak edilen Kırım'daki Sivastopol Deniz Üssünde, Amiral Makarov adlı firkateynindeki kalibre tipi seyir füzeleri ile ikmalinin tamamlandığı bilgisini paylaştı.

Ukrayna: Rus ordusu Herson'da referandum yapacak

RUS ORDUSU DOĞU'DA YOĞUNLAŞIYOR

Açıklamada, Ukrayna'nın doğu sol yakasında ek takviye çalışmalarını devam ettiren Rus ordusunun, sabotaj ve keşif faaliyetleri yürütmeye odaklanarak arka güvenliği sağlamak için önlemler almaya yoğunlaştığı bildirildi.

Rus ordusunun Çernihiv şehrini önümüzdeki günlerde ablukaya alma girişiminde bulunacağı ve Kramatorsk ile Pokrovsk yönlerinde bir saldırı gerçekleştirmesinin beklendiği belirtilen açıklamada, Harkov şehrinin abluka faaliyetlerinin sürdüğü anımsatıldı.

Açıklamada, Donetsk bölgesinde Popasna, Rubijna yerleşim birimlerinin ve Mariupol şehrinin kontrolünün ele geçirilmesi için çaba sarf edildiği kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...