Tgrt Haber

Rus ordusunun sivilleri hedef aldığı bir kez daha kanıtlandı! İşte görüntüler

17 Nisan 2022 16:30 - Güncelleme : 17 Nisan 2022 16:42

Rus ordusunun Ukrayna'da sivilleri hedef aldığı bir kez daha kanıtlandı. Harkov şehrinde düzenlenen bombalı saldırıya dair görüntüler ortaya çıktı.

Rusya'nın Ukrayna'ya işgale başladığından beri sivilleri hedef aldığı iddiası bir kez daha kanıtlandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna'nın işgali 52. günde de devam ederken Rus ordusu bir kez daha sivilleri hedef aldı. Harkov'da 15 Nisan'da düzenlenen 7 kişinin hayatını kaybettiği, 34 kişinin ise yaralandığı saldırılara ait görüntüler ortaya çıktı. Elde edilen görüntülerde, Rus ordusu tarafından düzenlenen saldırıda 1 sivilin yol ortasında bombaların arasında kaldığı kaydedildi.

Harkov Valisi Oleg Sinegubov 15 Nisan’da yaptığı açıklamada, Rusya’nın sivilleri hedef aldığını belirterek 7 yaşındaki bir çocuğun da hayatını kaybedenler arasında olduğunu bildirmişti. Vali Sinegubov açıklamasında, şu ifadelere yer vermişti:

"Dünyanın sözde 2. ordusu olan işgalciler sadece sivillerle başa çıkabiliyor. Şehrin sivil alanlarını hedef aldılar ve maalesef 34 kişi yaralandı, 7 kişi ise hayatını kaybetti. Tüm yaralılara doktorlarımız müdahale ediyor. Sizlerden ricam caddelerde bulunmayın. Düşmanın hiçbir savaş suçu cezasız kalmayacak.''

Rus ordusunun sivilleri hedef aldığı bir kez daha kanıtlandı! İşte görüntüler

Ukrayna Acil Durumlar Servisi ise 15 Nisan’da Harkov’da düzenlenen saldırılar hakkında yaptığı açıklamada, “Harkov bölgesinde ekiplerimiz 27 kez olaylara müdahale etti. Rus bombardımanları sebebiyle sivil yaşam alanları, müstakil evler, araç garajları, mezarlıklar ve depolar zarar gördü. Bölgede bulunan patlayıcı maddeler imha edildi” demişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...