Tgrt Haber

Rus ordusu Ukrayna’da posta terminalini vurdu: En az 6 ölü, 14 yaralı!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
22 Ekim 2023 09:56 - Güncelleme : 22 Ekim 2023 10:22
Rus ordusu Ukrayna’da posta terminalini vurdu: En az 6 ölü, 14 yaralı!
rusya,ukrayna,savaş

Ukrayna, Rusya'nın Harkiv'de posta terminaline düzenlediği füze saldırısında 6 kişinin öldüğünü duyurdu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, “Rusya terör ve cinayetle hiçbir şey elde edemez” dedi.

Ortadoğu ve Doğu Avrupa savaşla çalkalanıyor. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ederken, bir yandan da Rusya-Ukrayna arasındaki savaştan yeni gelişmeler geliyor. Rusya, gece saatlerinde Ukrayna'nın Harkiv bölgesindeki bir posta terminaline füze ile saldırısı düzenledi. Harkiv Bölgesi Askeri İdare Başkanı Oleg Sinegubov, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, gece saatlerinde Rus ordusunun Harkiv bölgesindeki "Novaya Pochta (Yeni Posta)" terminalini füze ile vurduğunu belirtti.

6 ÖLÜ, 14 YARALI

Saldırı sonucunda 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 14 kişinin yaralanarak hastaneye kaldırıldığını aktaran Sinegubov, yaralılar arasında durumu ağır olanların olduğunu, gerekli tüm tıbbi yardımın sağlandığını kaydetti.

Rusya, Ukrayna'da posta terminalini vurdu. Saldırıda en az 6 kişi öldü.

ZELENSKİY: RUSYA TERÖR VE CİNAYETLE HİÇBİR ŞEY ELDE EDEMEZ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, posta terminalinin sıradan bir sivil tesisi olduğunu, Rusya'ya yönelik baskının artırılması gerektiğini vurguladı. Zelenskiy, "Cephede elde ettiğimiz sonuçlarla Rus terörüne her gün karşılık vermeliyiz. Terörle mücadelede dünyanın birliğini daha da güçlendirmeliyiz ve bunu yapıyoruz. Rusya terör ve cinayetle hiçbir şey elde edemez. Tüm teröristler için tek bir son, bu yaptıkları için cezalandırılmak." ifadesine yer verdi.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...