Tgrt Haber
09 May 2022 23:32 - Güncelleme : 09 May 2022 23:38

Rus petrolüne yeni müşteri! Üretimi arttırma kararı aldılar

Ukrayna’ya yönelik saldırıları sonrasında ağır yaptırıma uğrayan Moskova yönetimi petrol ihracatında yeni müşteriler buldu. Mayıs ayında petrol üretimini arttıracaklarını söyleyen Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak son durumu paylaştı.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
Rus petrolüne yeni müşteri! Üretimi arttırma kararı aldılar

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle Rus petrolüne yönelik yaptırımlar artıyor. ABD’nin yaptırım kararı sonrası AB’den de aynı adım geldi. Ancak AB yeni paket içinde yer alan "petrol ambargosu" üzerinde uzlaşma sağlayamadı.

RUSYA PETROL ÜRETİMİNİ ARTTIYOR

Yaşanan gelişmeler sonrasında Moskova yönetimi petrol ihracatı için yeni müşteri arayışına başladı. Rusya’nın bu ayın başındaki petrol üretiminin nisana göre daha iyi olduğunu belirten Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, "Rusya'nın petrol üretimi mayısta bir önceki aya kıyasla artıracak." dedi.

YENİ MÜŞTERİLER BULUNDU

Novak, Rus petrol şirketlerinin ise ihracat yollarında çeşitlendirmeye gittiğine dikkati çekerek "Yeni koşullarda yeni istikametler arıyorlar ve yeni sevkiyat zincirleri oluşturuyorlar. Yeni alıcılar olduğunu ve Asya-Pasifik dahil yeni rotalara daha yüksek hacimlerde sevkiyat olduğunu görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

PETROL VE DOĞAL GAZDA GELİR DÜŞTÜ

Rusya Maliye Bakanlığı da 6 Mayıs'ta, Rus bütçesinin nisan ayında petrol ve doğal gaz ihracatından beklenenden 133 milyar ruble daha az gelir sağladığını bildirmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...