Tgrt Haber

Rus savaş uçakları Halep'i bombaladı

28 Nisan 2016 14:29
Rus savaş uçakları Halep'i bombaladı
rus savaş uçakları,halep,

Rus ordusuna ait savaş uçaklarının, Halep'te muhaliflerin kontrolündeki Kellase semtine düzenlediği saldırıda 17 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

Kentteki sivil savunma ekibinin müdürü Necip Ensari AA muhabirine  yaptığı açıklamada, Rus savaş uçaklarının Kellase semtini bombaladığını söyledi.
 Saldırılarda 17 sivilin yaşamını yitirdiğini, 45 kişinin de  yaralandığını kaydeden Ensari, bombardımanda yıkılan evlerin enkazında halen  sivillerin bulunduğunu belirtti.
 Sivil savunma ekiplerinin enkaz altındakilere ulaşmaya çalıştığını  ifade eden Ensari, Rus savaş uçaklarının ayrıca Bustan el-Kasr ve Sukkeri  mahallelerini de bombaladığını aktardı.
 Rus ordusuna ait bir savaş jeti dün muhaliflerin kontrolündeki Sukkeri  semtindeki bir sahra hastanesini bombalamış, saldırıda aralarında sağlık  çalışanlarının da bulunduğu 30 kişi hayatını kaybetmiş, 62 kişi yaralanmıştı. Rus  savaş uçaklarının önceki gün de Halep'in batısında yer alan Etarib ilçesindeki  sivil savunma ekibinin merkezine düzenlediği hava saldırısında 5 kişi yaşamını  yitirmiş, merkezde büyük hasar meydana gelmişti.
 
Rusya, Suriye'de 30 Eylül 2015'te hava saldırıları düzenlemeye  başlamış, 14 Mart'ta ise kuvvetlerini azaltma kararı aldığını açıklamıştı.  Suriye'de Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde 27 Şubat'ta yürürlüğe giren geçici  ve kısmi ateşkes boyunca, Rusya büyük ölçüde hava saldırılarına son vermişti.  Ancak ateşkes boyunca Türkmendağı, İdlib, Humus ve Halep zaman zaman Rus  uçaklarının hedefi olmaya devam etmişti.
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...