Tgrt Haber
29 Mart 2022 08:42 - Güncelleme : 29 Mart 2022 08:58

Mariupol'da Rus tankı el tipi tanksavarla vuruldu

Rusya'nın işgali altında olan Ukrayna'nın Mariupol şehrinde bir Rus tankı, pusuya yatan Ukraynalı direnişçi tarafından el tipi tanksavar ile vuruldu fakat patlamadı.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları devam ederken en çok çatışmaların yaşandığı Mariupol şehrinde Rus birlikleri hala kontrolü sağlamak için uğraşıyor. Rusya kentte tam kontrolü sağladıklarını duyursa da Ukrayna tarafı kontrolün hala kendilerinde olduğunu öne sürüyor.

Şehirde haftalardır yaşanan çatışmalar sürerken Rus birlikleri kontrolü sağlamak için sürekli devriyeler yaptığı esnada Rus ordusuna ait T-72 tipi tank bir sokağa girdi.

Görüntülerde, çevrede Ukrayna askerlerinin olup olmadığını kontrol ederek ilerleyen tankı hedefine alan bir Ukraynalı direnişçi ise gizlendiği binanın penceresinden el tipi bir tanksavarı ateşlediği kaydedildi.

Mariupol'da Rus tankı el tipi tanksavarla vuruldu

Binanın penceresinden görüntüleri çeken kişi ise, "Yaşasın Azov taburu" ifadelerini kullandı. Tankın üst kısmı roketin vurmasıyla birlikte alev alırken, tank patlamayarak ise hiçbir şey olmamış gibi sokakta ilerleyişine devam etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...