Tgrt Haber
10 Aralık 2021 14:19

Karadeniz'de tehlikeli takip: Rus jetleri ABD ve Fransız uçakları ile kafa kafaya geldi

Karadeniz’de Rus savaş uçaklarının, ABD ve Fransa’ya ait 5 uçağına eşlik edildiği ve Rus hava sahasından uzaklaştırıldığı bildirildi.

Karadeniz'de tehlikeli takip: Rus jetleri ABD ve Fransız uçakları ile kafa kafaya geldi
Karadeniz,Rusya,ABD,Fransa,Savaş Uçağı

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD Hava Kuvvetlerine ve Fransa Hava Kuvvetlerine ait 5 uçağının Rus hava sahasından uzaklaştırıldığı bildirildi. Açıklamada, ABD Hava Kuvvetlerine ait CL-600 "Artemis" ve RC-135 keşif uçakları, КС-135 tanker uçağı ile Fransa’ya ait "Rafale" ve "Mirage" savaş uçaklarının 9 Aralık'ta Karadeniz'in uluslararası sular üzerinde uçuş yaptığı belirtildi.

SU-27'LER HAVALANDI

Bunun için 3 Rus "Su-27" savaş uçağının havalandığı aktarılan açıklamada, "Rus sınırlarının ihlal edilmesine izin verilmedi. Rus savaş uçakları, hava rotalarını geçmeden ve yabancı devletlere ait uçaklarla tehlikeli yakınlaşma yapmadan, hava sahasının kullanılmasıyla ilgili uluslararası kurallara uygun uçuş yaptı." ifadesine yer verildi. Rus uçaklarının, Fransa ve Amerikan uçaklarına eşlik etmesi sonrası havaalanına döndüğü kaydedildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...