Tgrt Haber

Ukrayna: Rus üst düzey general öldürüldü

19 Nisan 2022 10:23 - Güncelleme : 19 Nisan 2022 10:37
Ukrayna: Rus üst düzey general öldürüldü

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları hız kesmeden devam ederken Ukrayna'dan dikkat çeken bir iddia geldi. Ukrayna, Rus üst düzey general Ivan Grishin'in öldürüldüğünü iddia etti.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 55. günde de devam ederken Ukrayna tarafı, Rus üst düzey general Ivan Grishin'in öldürüldüğünü açıkladı. Ukrayna askeri birlikleri, Rus üst düzey general Ivan Grishin'in Smolensk şehrinde çıkan çatışmalar sonucu etkisiz hale getirildiğini belirtti.

General Ivan Grishin, Ukrayna'ya giren 49. Uçaksavar Tugay Komutanlığı'nın başında yer alıyordu. Diğer yandan Ukrayna tarafı, birçok Rus askeri ve generali rahatlıkla öldürdükleri için Smolensk şehrine avcılığı çağrıştıran "Safari" ismini taktı.

Ukrayna: Rus üst düzey general öldürüldü

PUTİN'İN EN GÜVENDİKLERİ ÖLÜYOR

Öte yandan geçtiğimiz günlerde de Putin'in en güvendiği üst düzey komutan Ukrayna'da öldürüldü. Sivastapol Kızıl Bayrak 1. Motorlu Piyade Birliği'ni yöneten Denis Mezhuev'in öldüğü duyuruldu.

Ukrayna: Rus üst düzey general öldürüldü

Rus şair ve besteci Andrey Kovalev, Mezhuev'in öldüğünü doğruladı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...