Tgrt Haber

Rusya inanamadı, Ukrayna hipersonik füzeleri tek tek düşürüldü

16 May 2023 11:39 - Güncelleme : 16 May 2023 11:43
Rusya inanamadı, Ukrayna hipersonik füzeleri tek tek düşürüldü
Rusya,Ukrayna

Bir yılı aşkın süredir saldırıların devam ettiği Ukrayna'da bu sefer hipersonik füzeler sahneye çıktı. Gece boyunca ateşlenen Putin'in en gözde füzeleri istediği başarıyı yakalayamadı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali bir yılı aşkın süredir devam ediyor. 15 aydır devam eden savaş, Bahkmut'ta en kanlı şekliyle sahneleniyor. Bölgedeki en kritik yerlerden biri olan kritik şehirden Rusların adım adım çekildiği haberleri geliyor. Bahkmut'ta aktif olarak Wagner Grubu askerleri çatışıyor. Grubun lideri Yevgeny Prigozhin hakkında çıkan iddialar ise oldukça vahim. Pentagon'dan sızdırılan belgelere göre Prigozhin, Rus askerlerinin yerlerini Ukrayna tarafına satmak istemiş. Prigozhin'in Rus yöneticilerle arasında sorun olduğu biliniyor. Wagner grubu için mühimmat ve silah desteği isteyen Prigozhin 10 Mayıs'ta bölgeden çekileceklerini söyledi ancak kısa bir süre sonra aradığı desteği aylar sonra bulduğunu belirtti.

TÜMGENERALE BOMBALI SALDIRI

Ukrayna'nın işgal altındaki bölgesi Luhanks'da ise Vladimir Putin'in atadığı 50 yaşındaki Tümgeneral Igor Kornet bombalı saldırıya maruz kaldı. Berber dükkanında meydana gelen olayda İgor ağır yaralandı. Kaynaklardan edinilen bilgilerde ise İgor'un solunum cihazına bağlı olduğu ve beyin ve göğüs yaralanmaları, patlama yaraları, beyin sarsıntısı ve uzuvlarında açık kesikler olduğu bildirildi.

BİR GECEDE 6 HİPERSONİK FÜZE 

Ukrayna tarafından gün içerisinde yapılan açıklamada Rus tarafının başkent Kiev ve çevresine füze saldırısı gerçekleştirdiği bildirildi. Söz konusu saldırıda 6 adet Rus hipersonik füzesinin de olduğu ve düşürüldüğü aktarıldı.

Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Ukrayna Savunma Bakanı ordunun füzeleri düşürmesini 'inanılmaz bir başarı' olarak nitelendirdi ve şu ifadeleri kullandı: “Dün gece, hava savunmacılarımız ALTI hipersonik Kinzhal füzesini ve diğer 12 füzeyi düşürdü.” Telegram üzerinden edinilen bilgilerde ise Rus tarafı Ukrayna'ya kuzey, güney ve doğu yönlerinden saldırdı. Rapora göre, altı MiG-31K uçağından altı X-47M2 Kinzhal hipersonik füzesi, dokuz Kalibr seyir füzesi (Karadeniz'deki gemilerden) ve üç kara konuşlu füze (S-400, İskender-M) ateşlendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...