Tgrt Haber

Vladimir Putin'den Türkiye'ye mesaj! Rusya, Kahramanmaraş depremi için yardıma hazır

06 Şubat 2023 11:03 - Güncelleme : 06 Şubat 2023 12:56
Vladimir Putin'den Türkiye'ye mesaj! Rusya, Kahramanmaraş depremi için yardıma hazır
Rusya,deprem

Son dakika haberi: Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 şiddetindeki deprem için Rusya harekete geçti. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Türkiye'ye yardıma hazır olduklarını ve 2 adet IL-76 yardım uçağını arama kurtarma birimleriyle göndermeye hazır olduklarını duyurdu. Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye'deki deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 şiddetindeki deprem sonrası birçok ülkeden Türkiye'ye yardım mesajı geldi. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Türkiye'ye yardıma hazır olduklarını ve 2 adet IL-76 yardım uçağını arama kurtarma birimleriyle göndermeye hazır olduklarını duyurdu.

RUSYA HAZIR

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Rusya Acil Durumlar Bakanı Aleksandr Kurenkov’un talimatıyla 100 kişilik arama kurtarma ekibinin Türkiye'ye gönderilmek üzere hazır duruma geçtiği belirtildi.

Bunun için 2 adet İl-76 uçağının hazırlandığı kaydedilen açıklamada Kurenkov'un değerlendirmelerine de yer verildi. Kurenkov, "Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, vatandaşlarının kendilerini zor durumda bulduğu dost bir devletin yardımına her zaman hazırdır" ifadesini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye'deki deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE İL İL SON DURUM

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...