Tgrt Haber
26 Şubat 2022 21:49 - Güncelleme : 26 Şubat 2022 22:12

Putin'in SSCB hayali suya düştü! Kazakistan, Rusya’nın asker talebini reddetti

Ukrayna’yı işgal öncesi tarihi bir doktrin ile ayrılıkçıların bağımsızlığını tanıyan Rusya Devlet Başkanı Putin, konuşmasında vurguladığı SSCB hayali ters tepti. İşgal harekatında eski Sovyet ülkelerinden asker yardım talep eden Rusya’ya Kazakistan’dan red cevabı geldi.

Ukrayna'ya yönelik işgal harakatında eski Sovyet ülkelerinden asker yardımı talep eden Rusya'ya Kazakistan'dan olumsuz cevap geldi.
Ukrayna'ya yönelik işgal harakatında eski Sovyet ülkelerinden asker yardımı talep eden Rusya'ya Kazakistan'dan olumsuz cevap geldi.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal harekatı çatışmaların gölgesinde tüm yıkıcı etkisiyle devam ediyor. Çatışma bölgelerinden peş peşe son dakika haberleri gelmeye devam ederken iki ülkenin çatışmayı kendi lehine bitirmek için diplomatik girişimleri de sürüyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, her fırsatta dünyaya seslenerek yardım çağrısında bulundu. Zelenskiy’in çağrılarına dünya Rusya’ya karşı ‘yaptırım’ ile cevap verirken Moskova yönetimi de Rusya ile ilişkileri iyi ülkelerle görüşmeye devam ediyor.

KAZAKİSTAN ASKER TALEBİNİ REDDETTİ

Putin, Rusya’ya bağlı çeçen birlikleri Ukrayna’ya gönderme kararı aldıktan sonra Kazakistan’dan da asker talebinde bulunduğu ortaya çıktı. Putin'in Ukrayna işgali için asker talebinde bulunduğu Kazakistan'dan ise bu isteğine olumsuz cevap aldığı ortaya çıktı.

UKRAYNA’DAN TEŞEKKÜR MESAJI

Kazakistan, Rusya'dan gelen talep üzerine Ukrayna'ya asker göndermeyi reddetti. Ukrayna Savunma ve Güvenlik konseyinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; ''Kazakistan'ın Ukrayna'daki Rus savaşına katılmak için birliklerini göndermeyi reddetmesini memnuniyetle karşılıyoruz”

RUSYA, KAZAKİSTAN'I SAVAŞA SOKMAK İSTİYOR

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasly Bodnar önceki gün yaptığı bir açıklamada, Rusya'nın Kazakistan'ın desteğini almak istediğini belirtip şunları söylemişti: "Ukrayna'da yaşayan tüm halkları, Rus halkları da dahil olmak üzere şu anda bu savaştan zarar görüyor. Bu Ukrayna'ya yapılan bir savaş değildir, bu 3. Dünya Savaşı'dır. Rusya, Kazakistan'ı da bu savaşa dahil etmek istiyor. Bu savaşın başka ülkelere yayılması ve genişlememesi size ve tüm dünyaya bağlı. Yüzyıllardır komşularına işkence ettiler, topraklarını işgal ettiler biz de şimdi onlara karşı koyuyor ve cevap veriyoruz."

“İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI”

Ülkede savaşa son verilmesine ilişkin imza kampanyası başlatıldı. Yerel medyada çıkan haberlere göre, ülkenin insan hakları ve ifade özgürlüğü alanında faaliyet gösteren sivil kuruluş üyeleri tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde yapılan açıklamada, "Biz Kazakistan halkı, işgale ve bağımsız devletlerin toprak bütünlüğü ihlallerine karşıyız." denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...