Tgrt Haber

Rusya sivilleri hedef aldı, pazara bomba yağdırdı

18 Mart 2022 09:18 - Güncelleme : 18 Mart 2022 09:25
Rusya sivilleri hedef aldı, pazara bomba yağdırdı

Rusya'nın Ukrayna işgalinin 23'üncü gününde de bölgeden kan donduran haberler geliyor. Artık sivilleri de hedef alan Rusya, bu kez Harkiv kentindeki Barabashovo pazarına bomba yağdırdı.

Rusya Devlet başkanı Putin'in emri ile 24 Şubat’ta başlayan işgal devam ediyor. Son dönemde sivilleri hedef alan Rusya, Harkiv kentindeki Barabashovo pazarına bomba yağdırdı. Saldırının neden olduğu yangın saatlerce söndürülemedi ve çevredeki evlere sıçradı. Ukrayna, Rus ordusunun aynı bölgeyi daha önce de hedef aldığını ve bir kurtarma görevlisinin saldırı neticesinde hayatını kaybettiğini açıkladı. 

BÖLGEYE İKİNCİ SALDIRI

Ukrayna'nın kamu yayın kuruluşu Suspilne'ye göre, Rus bombardımanı Harkiv kentindeki Barabashovo pazarında yangına neden oldu. Haberde 'Beş saat içinde yangın neredeyse tüm bölgeyi sardı ve yakındaki evlere de sıçradı' denildi. Yangını söndürürken Rus birlikleri yeniden füzelerle pazarı hedef aldı. Saldırı sonucu bir kurtarma görevlisi hayatını kaybetti.

TİYATROYU DA HEDEF ALDI

Mariupol tiyatrosundaki kurtarma çalışmaları 'sürekli bombardıman' ile engellendi. Mariupol belediye meclisi, kurtarma ekiplerinin Tiyatrodaki enkazı temizlemeye devam ettiğini bildirdi. Rus kuvvetlerinin saldırısı sonrası Kiev'in İprin bölgesi yakınlarındaki bir depoda büyük yangın çıktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...