Tgrt Haber
21 Aralık 2021 14:47

Rusya Ukrayna sınırına asker tank roket yığdı

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal edeceği iddiaları daha da güçlendi. Rusya, Ukrayna sınırından yalnızca 15-20 km uzaklığa asker, tank ve roket yığdı.

Rusya Ukrayna sınırına asker tank roket yığdı
rusya,ukrayna,roket,asker,tank

Almanya gazetesi Bild, Rusya'nın Ukrayna sınırına yakın bölgelerde yaşayanların çektiği ve sosyal medyada paylaştıkları görüntülerden bir derleme yaptı. Rusya'nın aylardır Ukrayna sınırına ağır silah ve ekipman taşıdığını belirten Bild gazetesi, "İlk olarak Nisan ayında daha sonra Ekim ayında çok sayıda tank, personel, roketatar ve benzeri silahlar Ukrayna sınırına gönderildi. Silahlar ve araçlar Ukrayna sınırından 15-20 kilometre uzakta tutuluyor" yorumunu yaptı.

Bild'e konuşan askeri uzmanlar ve analistler, Rusya Devlet Başkanı Putin'in planlarının bilinemediğini ve ne tür bir saldırı yapacağından emin olamadıklarını aktardı. Özellikle son birkaç günde tank ve ağır silahların yanı sıra lojistik araçları, askeri ambulans ve benzeri araçların bölgeye gönderildiğini bildirdi.

Rusya Ukrayna sınırına asker tank roket yığdı

Üst düzey bir NATO yetkilisinin sözlerini hatırlatan Bild, "Tanklar bizi endişelendirmiyor. Biz sadece sınıra ambulans gönderilmeye başladığında cidden endişeleniriz" dediğini yazdı.

Rusya Ukrayna sınırına asker tank roket yığdı

Rusya uzmanı ve savunma stratejileri analisti Andy Scollick ise konuya ilişkin şunları söyledi:

"Ukrayna'ya büyük çaplı bir saldırı için Rus ordusunun karadan desteğe, mühimmata ve yaralananlara müdahale etme ihtiyacı doğuyor. Çok sayıda yaralıyla mücadele etmek için sağlık ekiplerine ihtiyaç var.''

Öte yandan bazı fotoğraf ve videolarda çok sayıda Rus askerinin kar içinde ilerlediğine de dikkat çeken uzmanların yorumlarını değerlendiren Alman gazetesi, "Askerler bölgede, birkaç hafta içinde saldırı gerçekleştirebilirler" yorumunu yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...