Tgrt Haber
29 Mart 2022 12:44 - Güncelleme : 29 Mart 2022 15:07

Rusya valilik binasını vurdu! Siviller enkaz altında

Rus ordusu sivilleri hedef almaya devam ediyor. Ukrayna'nın Mikolayiv şehrinde valilik binası vuruldu. Bir kısmı çöken binada 11 kişi enkazın altında kaldı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 34. gününde de birçok şehre bombalar yağmaya devam ediyor. Son olarak Ukrayna'nın Mikolayiv şehrinin valilik binası vuruldu. Mikolayiv Valisi Vitality Kim, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Rus ordusunun valilik binası ile başka bir binayı daha vurduğunu açıkladı. Valilik binasının bir kısmı yıkıldı, 3'ü asker 11 kişi enkaz altında kaldı.

Rusya valilik binasını vurdu! Siviller enkaz altında

Vali Kim, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda saldırıya ilişkin bilgi verirken Rus ordusuna da gözdağı verdi. Kim, videoda şunları söyledi:

''İyi bir sabah olmadı bugün. Uğraşıyoruz, kurtarıyoruz. İnsanların sabah işe gitmelerini beklediler ve bir binayı vurdular. Ben uyuyakalmıştım. Şanslıyım. Çay içiyorum. Valilik binasını da vurdular saklayamayız bunu. Fotoğrafı göstereceğim. Binanın yarısı çöktü. Ofisim de zarar gördü.''

Rusya valilik binasını vurdu! Siviller enkaz altında

7 ÖLÜ, 22 YARALI

Ukrayna Acil Durumlar Servisi’nden yapılan açıklamada, saldırıda 7 kişinin hayatını kaybettiği, 22 kişinin yaralandığı aktarıldı. Binadan kurtarılan bir kişi, “Benim bulunduğum katta bir kadın öldü. Size ne söyleyebilirim ki? Ona sarıldım ve aradan 2 dakika geçti” dedi.

Rusya valilik binasını vurdu! Siviller enkaz altında

''KARŞILIK VERECEĞİZ''

''Can kayıplarına gelince, birçoğu göçüğün altından çıktı kurtuldu. Şimdi 8 sivil ve 3 asker göçük altında onları arıyoruz. Şimdilik kaybımız az seviyede. Olaya iyi yönünden bakalım. İşgalciler Mikolayiv'a saldırmaya kadar verdi. Neden? Çünkü bir yerleri ele geçirmek istiyorsan o bölgedeki kontrolü, bağlantıları sağlayabilecek bir nokta lazım. Mikolayiv’i alamayacaklarını anladılar ve bize selam vermek istediler. Selamınızı aldık, teşekkür ederiz, aynı şekilde karşılık vereceğiz.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...