Tgrt Haber

Rusya'da seferberlik kaçışı, biletler tükendi

21 Eylül 2022 13:45 - Güncelleme : 21 Eylül 2022 14:19
Türkiye'ye tek yön uçuş 30 bin lirayı buldu.
Rusya seferberlik,Putin,Türkiye,Rusya,THY

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kısmi seferberlik ilan etmesi, Rusya'dan Türkiye ve Ermenistan yönüne tüm uçuşlarda biletlerin tükenmesine neden oldu. Tek yön uçak biletleri 30 bin liraya kadar çıktı.

Türkiye'ye tek yön uçuş 30 bin lirayı buldu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sabah saatlerinde kısmi seferberlik ilan edildiğini duyurmasının ardından ülkede panik havası yaşanıyor.  Putin'in açıklamasının ardından yedek asker statüsünde olan binlerce kişi askere alınmamak için ülkeden ayrılmak için harekete geçti. Seferberlik ilan edildikten dakikalar sonra Rusya'dan Türkiye'ye ve Ermenistan'a yapılan charter uçuşlarındaki tüm biletler tükendi. 

TEK YÖN BİLET 30 BİN LİRAYA ÇIKTI 

Seferberlik ilanı bilet fiyatlarına da yansıdı. Tek yön uçak biletleri 30 bin TL'nin üzerine kadar çıktı. Rusya'nın charter uçuşu yapan Aeroflot, Azimut, S7 ve Rossiya Airlines gibi şirketlerin yanı sıra Rusya'ya sefer düzenleyen Türk Hava Yollarında da bilet kalmadı, en erken 30 Eylül tarihinde bilet alınabiliyor. Rusya'dan Türkiye ve Ermenistan'a gitmek isteyenler için en yakın 1 buçuk hafta sonrasına uçak bileti bulunabiliyor. Rus havacılık otoriteleri yaşanan panik nedeniyle henüz açıklama yapmadı.

Ayrıca Putin'in açıklama yaptığı sırada seferberlik detaylarını öğrenmek isteyenler Kremlin ve Rusya Savunma Bakanlığı'nın internet sitelerine girmeye çalıştı. Yaşanan yoğunluktan dolayı siteler çöktü.

 

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...