Tgrt Haber

Son dakika: Rusya’dan ABD’ye ve Kanada'ya yaptırım misillemesi

13 Nisan 2022 21:38 - Güncelleme : 13 Nisan 2022 22:03
Son dakika: Rusya’dan ABD’ye ve Kanada'ya yaptırım misillemesi

Son dakika haberi: Ukrayna topraklarına yönelik başlattığı saldırı ile birlikte adeta yaptırım bombardımanına tutulan Moskova yönetiminden bir hamle daha geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, mütekabiliyet gereği ABD Kongresinin 398 üyesine ve 87 Kanadalı senatör hakkında yaptırım kararı aldı.

Rusya’nın Ukrayna topraklarına yönelik başlattığı işgal sonrası Moskova yönetimine karşı yaptırım kararları tek tek duyuruldu. Başta ABD olmak üzere çok sayıda ülke Moskova yöneticilerine ve ithalata yönelik yaptırımları açıklarken Rusya’dan karşı hamle geldi.

PUTİN VE ÇOCUKLARI DA YAPTIRIMA TABİ TUTULDU

Dünyanın en çok yaptırım uygulanan ülkesi konumuna gelen Rusya’da devlet başkanı Putin ve çocukları da nasibini aldı. Yaptırımlar karşısında Rus rublesi değer kaybederken savaşın ilerleyen zamanlarında ise para birimleri geri değer kazandı.

BIDEN VE ÇOK SAYIDA İSMİ YAPTIRIM LİSTESİNE ALMIŞTI

Moskova yönetimi kendilerine uygulanan yaptırımlara sert sözlerle tepki gösterdi. Batı’yı ve ABD’yi ‘ikiyüzlülük’ ile suçlayan Rusya yaptırımlara karşı yeni adım attı. Daha önce ABD Başkanı Biden’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda isme yaptırım listesine alan Moskova yönetimi alınan yeni kararları açıkladı.

ABD VE KANADA’YA YENİ YAPTIRIMLAR

Rusya Dışişleri Bakanlığı, mütekabiliyet gereği ABD Kongresinin 398 üyesine ve 87 Kanadalı senatör hakkında yaptırım kararı aldı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...