Tgrt Haber
01 Şubat 2022 10:38

Rusya'dan ABD'ye yaptırım cevabı geldi: Geri adım atmayacağız

Rusya ve Ukrayna krizi nedeniyle ABD'nin yaptırım tehditlerine karşı cevap geldi. Rusya, yaptırım tehditlerine rağmen geri adım atmayacaklarını açıkladı.

Rusya'dan ABD'ye yaptırım cevabı geldi: Geri adım atmayacağız
rusya,abd,yaptırım,ukrayna

Rusya ve Ukrayna sınırında tansiyon giderek yükseliyor. ABD'nin yaptırım tehditlerine karşı Rusya'dan cevap geldi. Rusya'nın Washington Büyükelçiliği'nden iki ülke dışişleri bakanlarının gerçekleştireceği görüşme öncesi açıklama yaptı. Büyükelçilik, sosyal medya platformu Facebook'tan yaptığı açıklamada, gerginliğin nedenin Moskova olmadığını, Washington olduğunu belirtti ve 'ABD yaptırımlarının tehditlerine geri adım atmayacağız' denildi.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ile ABD'li mevkidaşı Antony Blinken bugün bir telefon görüşmesi yapacak. Görüşmede Ukrayna'daki son durumun ele alınacak.

İkili 21 Ocak'ta Rusya-Ukrayna krizini görüşmek için Cenevre'de bir araya gelmişti. Yüz yüze gerçekleşen görüşme sonrası bakanlar basının önüne ise ayrı ayrı çıkmıştı.

''UKRAYNA'YA SALDIRACAĞIZ DEMEDİK''

Toplantının ardından Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, basın toplantısında şunları söylemişti:

"ABD, önümüzdeki hafta güvenlik taleplerimize yazılı yanıt verecek. Putin her zaman Biden ile temas kurmaya hazır. Ukrayna'ya saldıracağız demedik. Rusya, Ukrayna halkı için tehdit değildir. Buradaki çaba aslında her bir ayrıntıya girme çabası. Ama bunun şu anda faydalı olacağı konusundan emin değilim. Doğru yolda mıyız değil miyiz, onu şu anda söylemem ama yazılı olarak ABD'nin bizim sorduğumuz sorulara cevabını aldıktan sonra değerlendirme yapacağız.''

Rusya'dan ABD'ye yaptırım cevabı geldi: Geri adım atmayacağız
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov

''Rusya, Ukrayna meselesine özel ilgi gösterilmesi gerektiğine inanıyor. Ancak Avrupa'nın güvenliği konusu Ukrayna meselesine indirgenmemeli. NATO, Rusya'ya karşı çalışıyor. Bu nedenle Rusya, NATO'nun doğuya ilerlemesine karşıdır. Kiev'i Minsk anlaşmasına uymaya zorlamanın zamanı geldi.''

''RUSYA, UKRAYNA'YA SALDIRABİLECEK DURUMDA''

Lavrov'un açıklamasının ardından ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise basın toplantısında Rusya'nın Ukrayna'ya saldırabileceğini ifade etti ve şunları söyledi:

"Rusya diplomasi ya da çatışma yolunu seçebilir. Lavrov ile görüşmemiz bir müzakere değil, görüş alışverişiydi. Ukrayna'ya olası bir saldırının hemen yanıt bulacağını ifade ettik. Diplomatik sürecin devam etmesi gerektiğini söyledik. Rusya Ukrayna'ya saldırabilecek bir durumda. Rusya'nın Ukrayna'da istikrarsızlığa yol açmak için hükümetin devrilmesi de dahil olmak üzere birçok çabasının olduğunu biliyoruz.''

Rusya'dan ABD'ye yaptırım cevabı geldi: Geri adım atmayacağızABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...