Tgrt Haber

Rusya'dan açıklama geldi, 'Barış görüşmeleri ertelenebilir'

20 Ocak 2015 16:48
Rusya'dan açıklama geldi, 'Barış görüşmeleri ertelenebilir'
rusya, barış, görüşmeler,

Ukrayna ordusunun, ülkenin doğusunda bulunan Donetsk kentine yeniden ağır saldırı başlatması üzerine Kremlin'den yapılan açıklamada, barış görüşmelerinin ertelenebileceği vurgulandı.

Rusya, Ukrayna'nın doğusundaki çatışmaların yeniden artması nedeniyle Kazakistan'da yapılması planlanan barış arayışı görüşmelerinin ertelenebileceğini bildirdi. Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Kiev yönetimini, ülkenin doğusundaki çatışmaları yeniden başlatmakla suçlayarak, bu durumun Kazakistan'ın Astana kentinde yapılması planlanan görüşmenin iptal edilmesine neden olabileceğini söyledi. Peskov, "Ukrayna yönetiminin çatışmaları yeniden başlatması, Normandiya Formatı'ndaki görüşme ihtimalini baltalamaktadır" ifadelerini kulllandı. Geçen yıl Normandiya çıkarmasının 70'inci yılı etkinliklerinde Almanya, Fransa, Rusya ve Ukrayna Devlet Başkanları bir araya gelmiş Ukrayna'daki krize çözüm bulmak amacıyla bir süre görüşmüştü. Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko da "Normandiya dörtlüsü" olarak adlandırılan bu ülke liderlerinin Ukrayna'daki krize çözüm bulmak amacıyla Astana'da bir araya geleceğini açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...