Tgrt Haber
26 Temmuz 2022 08:47 - Güncelleme : 26 Temmuz 2022 09:06

Avrupa için 10 gün önce açılan Rus doğalgazı bu kez yarı yarıya düşecek

Rus devlet enerji şirketi Gazprom, geçtiğimiz günlerde Avrupa'ya açtığı doğalgazı yeniden kısıtlayacak. Kuzey Akım doğalgaz boru hattındaki bir türbinin daha bakıma alınacağını duyuran Gazprom, Avrupa'ya akışın 33 milyon metreküpe ineceğini açıkladı.

Avrupa için 10 gün önce açılan Rus doğalgazı bu kez yarı yarıya düşecek
rusya,avrupa,doğalgaz

Geçtiğimiz hafta 10 gün boyunca kapalı kalan doğalgaz akışı henüz birkaç gündür açık olmasına rağmen kısıtlamaya gidiliyor. Avrupa'ya verilen 67 milyon metreküp doğalgaz yeni bakımlar nedeniyle yarı yarıya düşecek. 

Gazprom tarafından yapılan açıklamada, "Bakımlar öncesi revizyonlar arasındaki sürenin sona ermesiyle bağlantılı olarak Rostekhnadzor (Güvenlik Sertifikası) talimatlarına göre ve motorun teknik durumu dikkate alınarak, Gazprom, Portovaya CS'de başka bir Siemens doğalgaz türbini motorunun çalışmasını durduruyor" denildi. Açıklamada, 27 Temmuz sabahı 07.00'de başlayacak çalışmalar neticesinde Kuzey Akım'dan doğalgaz sevkiyatının 67 milyon metreküpten 33 milyon metreküpe düşeceği belirtildi.

10 GÜN BOYUNCA KAPALIYDI

Geçtiğimiz ay sonunda Kuzey Akım boru hattındaki bazı türbinler Alman Siemens firması tarafından bakım için Kanada'ya gönderilmişti. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarını öne süren Kanada, bu türbinleri önce Alman firmasına teslim etmemişti.

Hem Almanya hem de Avrupa Birliği (AB) tarafından Kanada'ya yapılan müracaatlar ve baskılar sonucunda Kanada türbinleri göndermiş ve geçtiğimiz haftalarda yapılan 10 günlük bakım çalışması nedeniyle boru hattından Avrupa'ya gaz akışı yarı yarıya düşürülmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...