Tgrt Haber

Rusya'dan bir ülkeye daha ilhak tehdidi! Medvedev yazıya döktü

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Reuters
23 Ağustos 2023 12:36 - Güncelleme : 23 Ağustos 2023 13:04
Rusya'dan bir ülkeye daha ilhak tehdidi! Medvedev yazıya döktü
rusya,gürcistan,dimitriy medvedev

Rusya'nın eski lideri, Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev, bir ülkeye daha ilhak tehdidinde bulundu.

Rusya Güvenlik Başkanı Yardımcısı Dmitriy Medvedev'in Argumenty I Fakty gazetesinde yayımlanan yazısından bir ülkeye daha tehdit çıktı. Rusya'nın eski lideri Medvedev, ülkesinin Gürcistan’ın ayrılıkçı bölgeleri Güney Osetya ve Abhazya’yı ilhak edebileceğini yazdı.

Medvedev, yazısında, “Abhazya ve Güney Osetya bölgelerinde Rusya’ya katılma fikri hâlâ oldukça popüler” ifadelerini kullandı. Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden bu yana ülkenin en katı siyasi seslerinden biri hâline gelen Medvedev, “İlhak için iyi nedenler olursa büyük olasılıkla uygulanabilir” dedi.

Rusya'dan bir ülkeye daha ilhak tehdidi! Medvedev yazıya döktü

''ENDİŞELERİMİZ GERÇEKLEŞMEYE YAKLAŞIRSA BEKLEMEYİZ''

Rusya’nın Gürcistan’la ilişkileri o tarihten bu yana yumuşamış olsa da Medvedev, Batı’yı Gürcistan’ın NATO’ya kabul edilmesi olasılığını gündeme getirerek gerilim oluşturmakla suçladı.

Reuters'ın haberine göre Medvedev, bölgelerin bağımsızlığının tanınmasının 15. yıldönümünü kutladığı yazısında muhtemel ilhaka atıfta bulunarak “Endişelerimiz gerçekleşmeye yaklaşırsa, beklemeyeceğiz” dedi. 

Öte yandan Gürcistan, Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra bahsi geçen bölgeler üzerinde kontrolünü kaybetmişti. Moskova, Gürcistan’ın güç kullanarak Güney Osetya’nın kontrolünü yeniden ele geçirme girişimine saldırıyla yanıt vermesinin ardından 2008 yılında bu bölgelerin bağımsızlığını tanımıştı.

Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...