Tgrt Haber

Sirenler çaldı halk sığınaklara indi Kiev vuruldu! Gökyüzünü dumanlar kapladı

17 Nisan 2022 11:57 - Güncelleme : 17 Nisan 2022 12:20

Rusya, yeniden saldırılarının hedefine Ukrayna'nın başkenti Kiev'i koydu. Kiev'de birçok nokta iki gündür yoğun saldırı altında... Rusya'nın füze saldırılarının ardından Kiev'de gökyüzü dumanlarla kaplandı.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları 53. günde de devam ediyor. Rusya, İstanbul'daki barış görüşmelerinde Kiev ve çevresindeki saldırıları azaltacağını duyurmuştu, bu kararından vazgeçti. Ukrayna'nın başkenti iki gündür yoğun füze saldırıları altında. Rusya'nın Karadeniz filosunun amiral gemisi Moskova'nın batması Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i çileden çıkardı. Moskova'nın batmasının ardından Kiev'e saldırılar arttı.

Kiev'deki birçok hedef iki günde 3 kez füzelerle vuruldu. Şehrin üstü siyah dumanla kaplandı, sirenler çaldı ve halk panikle sığınaklara indi.

Sirenler çaldı halk sığınaklara indi Kiev vuruldu! Gökyüzünü dumanlar kapladı

Rusya'nın hedefinde bu kez tank tamir fabrikası vardı. Başkent Kiev'e çok yakın bir mesafede olan fabrika, yüksek hassasiyetli uzun menzilli füzelerle vuruldu. Fabrika kullanılamaz duruma geldi. Bombardıman yerleşim yerlerine de zarar verdi.

Sirenler çaldı halk sığınaklara indi Kiev vuruldu! Gökyüzünü dumanlar kapladı

16 HEDEF VURULDU

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, gece boyunca Rus birliklerinin havadan yüksek hassasiyetli roketlerle 16 hedefi vurduğunu söyledi.

Sözcü, hedefler arasında roket ve top cephanelikleri, hava savunma füze sistemi ve askeri teknik araç depoları ile bazı askeri birlikler olduğunu ifade etti.

BORODYANKA VE ÇERNİHİV'DE KURTARMA ÇALIŞMALARI

Rus ordusunun saldırıları sonucunda yıkılan binaların altında kalarak hayatını kaybeden sivillerin cansız bedenleri çıkarılmaya devam ediyor. Ukrayna Acil Durumlar Servisi tarafından yapılan açıklamada,şu ifadeleri kullandı:

''Borodyanka şehrinde bombardıman sonucunda yıkılan 2 adet çok katlı binanın enkazında çalışmalar sürdürülürken, göçük altında kalan 1 vatandaşın cansız bedenine ulaşıldı. 6 Nisan’dan itibaren yıkılan 7 adet çok katlı binadan 5 tanesinin enkaz kaldırma çalışmaları tamamen sonuçlandırıldı. Çalışmaların başından bu yana 41 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.''

Sirenler çaldı halk sığınaklara indi Kiev vuruldu! Gökyüzünü dumanlar kapladı

Öte yandan, Ukrayna Acil Durumlar Servisi, Çernihiv şehrinde yapılan arama kurtarma çalışmaları hakkında, ''9 katlı bir bina ile Çernihiv Eğitim ve Spor Merkezi’nin enkazında yapılan çalışmalar sürüyor ve personel olay yerinde görevine devam ediyor'' sözlerini kullandı.

Sirenler çaldı halk sığınaklara indi Kiev vuruldu! Gökyüzünü dumanlar kapladı

Çernihiv Valisi Viacheslav Chaus ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya’nın saldırıları sonucunda hayatını kaybedenler için halkı 1 dakikalık saygı duruşuna davet ederek, 17 Nisan’da şehirde çalışmaya başlayan ve ilaç temin etmeye hazır hale gelen eczanelerin listesini yayınladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...