Tgrt Haber

Rusya'dan Macron'a rest: Savaşa dahil oldunuz!

Editör: Murat Makas / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
15 Mart 2024 14:49 - Güncelleme : 15 Mart 2024 14:50
Emmanuel Macron, Rusya, Ukrayna

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un açıklamalarına cevap vererek Fransa'nın dolaylı yoldan savaşa dahil olduğunu belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Ukrayna’ya asker gönderme seçeneği ve ve Alman askerlerin Kırım'daki köprüyü yıkma planları Rusya ile tansiyonu yükseltti. Macron’un sözleri karşısında çıldıran Rus lider Vladimir Putin NATO’ya tekrar nükleer tehdidinde bulundu.

FRANSA'YA GÖZDAĞI

Çok zaman geçmeden Rusya, kıtalar arası balistik "Yars" füzesini test ederek gözdağı verdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransız basınına yeni açıklamalarda bulundu. Fransa'nın Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı kazanmasını engellemeye hazır olduğunu belirten Macron bir kez daha Kremlin’i açıklama yapmak zorunda bıraktı.

Rusya'dan Macron'a rest: Savaşa dahil oldunuz! - 1. Resim

FRANSA SAVAŞA DAHİL

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Macron’a sert bir şekilde cevap verdi. Peskov, “Fransa, Ukrayna'daki çatışmaya giderek daha fazla sürükleniyor” dedi. Fransa’yı radarına aldıklarını belirten Peskov, Fransa’nın artık dolaylı yoldan savaşa dahil olduğunu ve Rusya’nın daha derin mücadeleye başladığını belirtti.

Rusya'dan Macron'a rest: Savaşa dahil oldunuz! - 2. Resim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...