Tgrt Haber

Medvedev'den tehdit gibi açıklama! Ukrayna üzerinden Avrupa'ya gözdağı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
10 Temmuz 2023 00:20 - Güncelleme : 10 Temmuz 2023 00:26
Medvedev'den tehdit gibi açıklama! Ukrayna üzerinden Avrupa'ya gözdağı 
Rusya,Ukrayna

Rusya Güvenlik Konseyi Başkanı Yardımcısı Dmitri Medvedev, Ukrayna'nın NATO füzeleriyle Rusya’daki Smolensk Nükleer Tesisi'ne saldırı gerçekleştireceğine yönelik iddialara sert çıktı. "Misillemede bulunmayı değerlendirmeliyiz" diyen Medvedev, Avrupa’daki nükleer tesislere de olası bir saldırıda kaçınılmaması gerektiğini söyledi. 

Rusya Güvenlik Konseyi Başkanı Yardımcısı Dmitri Medvedev, Telegram kanalında yaptığı paylaşımla Ukrayna'yı ve Doğu Avrupa'yı bölgelerinde bulunan nükleer santrallere saldırmakla tehdit etti. 

Paylaşımında, Rusya’daki Smolensk Nükleer Tesisi'ne ve Kaluga bölgesindeki askeri üsse Ukrayna'nın NATO füzeleriyle saldırı hazırlığında olduğuna dair iddialara sert çıkan Medvedev, 9 Temmuz tarihinde bölgede herhangi bir olayın bildirilmediğini söyledi. 

TEHDİT GİBİ AÇIKLAMA: DOĞU AVRUPA'DAKİ NÜKLEER TESİSLER...

Medvedev, paylaşımında böyle bir senaryonun gerçekleşmesine karşın Rus saldırılarının da misilleme olarak karşılık vereceklerinin altını çizerek, "Eğer Ukrayna, Rusya’daki Smolensk nükleer tesisine NATO füzeleriyle saldırı gerçekleştirirse Ukrayna'daki nükleer tesislerle birlikte Doğu Avrupa’daki nükleer tesislere de anında misillemede bulunmayı değerlendirmeliyiz" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...