Tgrt Haber
03 Ağustos 2022 11:58 - Güncelleme : 03 Ağustos 2022 12:07

Rusya'dan nükleer uyarı, hangi şartlarda kullanacaklarını açıkladılar

Ukrayna’daki savaş devam ederken Rusya hangi şartlarda nükleer silah kullanacağını açıkladı. Rus diplomattan gelen açıklamada 'Rusya geri adım atmaz' uyarısı yapıldı.

Rusya'dan nükleer uyarı, hangi şartlarda kullanacaklarını açıkladılar
Nükleer silah,Rusya

Dünya diken üstünde. Rusya-Ukrayna savaşı daha sonlanmadan Çin-Tayvan arasında ve Kosova-Sırbistan arasında savaş pozisyonları alındı. Son dönemlerde nükleer savaş iddiaları sık sık gündeme gelirken Rusya’nın hangi şartlarda nükleer silah kullanacağını açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Rusya Dışişleri Bakanlığının nükleer silahların yayılmasını önleme ve silah kontrol departmanında görevli Rus diplomat Alexander Trofimov, “Nükleer silah kullanmaktan yana değiliz ama Batı kararlılığımızı sınamasın" ifadelerini kullandı. 

"NÜKLEER SAVAŞ İSTEMİYORUZ"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz gün Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması Gözden Geçirme Konferansı'na gönderdiği mektupta, Rusya'nın nükleer savaş istemediğini ve böyle bir savaşın galibi olmayacağını ifade etmişti. Nükleer silahların yayılmasını önleme konferansında konuşan Rus diplomat Alexander Trofimov, yaptığı açıklamalarında Rusya'nın Ukrayna'yı nükleer silah kullanmakla tehdit ettiği iddialarını yalanladı.

HANGİ ŞARTLAR ALTINDA KULLANILIR?

Rusya Dışişleri Bakanlığının nükleer silahların yayılmasını önleme ve silah kontrol departmanında kıdemli bir diplomat olan Trofimov, Moskova'nın nükleer silahları yalnızca kitle imha silahlarına veya Rus devletinin varlığını tehdit eden geleneksel bir silah saldırısına yanıt olarak kullanacağını söyleyerek şu ifadeleri kullandı: “Açıkça bunu engellemekten yanayız, ancak Batılı ülkeler kararlılığımızı sınamaya çalışırsa Rusya geri adım atmaz." 

Kaynak: TASS
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...