Tgrt Haber
16 Kasım 2021 21:44

Rusya’dan tehdit gibi açıklama: S-550 vuramadıklarımızı vuracak

Rusya savunma sanayi şirketi ROSTEC'in CEO'su Sergey Chemezov, Rusya’nın yeniden geliştirmeye aldığı S-550 füze sistemine dair açıklamalarda bulundu. Chemezov, füze sisteminin herhangi bir hedefi engelleyebilecek genişletilmiş bir hedef tespit ve füze menziline sahip olacağını belirtti.

Rusya’dan tehdit gibi açıklama: S-550 vuramadıklarımızı vuracak
Rusya,S-550,füze,sistem

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şovgu, Sovyetler Birliği  döneminde ABD ile yapılan anlaşmalar kapsamında rafa kaldırılan S-550 hava sistemini tekrardan geliştirmeye başladıklarını duyurdu.

İLK MOBİL ÖZEL FÜZE VE UZAY SİSTEMİ OLACAK

Chemezov yaptığı açıklamada projenin herhangi bir hedefi yakalama kabiliyeti ile tespit menzilini ve füze menzilini artırmak için hiç durmayan ve uygulamaya devam edecek bir çalışma olduğunu belirtti. S-550 üzerindeki çalışmanın odak noktasının bu olduğunu belirten Chemezov, yeni füze savunma sistemi S-550'nin, dünyanın kıtalararası balistik füzeleri etkili biçimde imha edebilen ilk mobil özel füze ve uzay savunma sistemi olacağını söyledi.

S-500 SAVUNMA SİSTEMİNİB VERSİYONU OLACAK

Geliştirilecek sistemin S-500 savunma sisteminin bir versiyonu olacak. Füze ve uzay savunma görevleri için özel olarak biçimde geliştirilirken çeşitli menzillerdeki balistik füzelere özellikle de kıtalararası olanların savaş başlıklarına, aynı zamanda S-400 ve S-500'ün müdahale alanının dışında kalan uzay saldırı silahlarına, ABD'nin THAAD ve IIB SM-3 Block füzelerine sahip Aegis savunma sistemlerine müdahale etme becerisine sahip olacak.

Rusya’dan tehdit gibi açıklama: S-550 vuramadıklarımızı vuracak

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...