Tgrt Haber

Rusya’dan Türkiye’nin Suriye operasyonuna yönelik açıklama: Esad’ın rızası alınmalı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
03 Haziran 2022 09:25 - Güncelleme : 03 Haziran 2022 09:33
Rusya’dan Türkiye’nin Suriye operasyonuna yönelik açıklama: Esad’ın rızası alınmalı
Rusya,suriye,esad,türkiye

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sinyalini verdiği Suriye’de yeni operasyona ilişkin Rusya’dan açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Türkiye’nin sınır güvenliği ile ilgili endişelerini anladıklarını söylerken “Esad rejiminin rızası alınmalı” ifadelerini kullandı.

Terör örgütlerinin faaliyetlerini arttırdığı Suriye’de bazı bölgeler için Türkiye harekete geçti. Sınır güvenliğini sağlamak ve bölgede barış koridoru açmak isteyen Türkiye’nin haklı talebine karşılık dünyanın farklı noktalarından açıklamalar gelmeye devam ediyor. Ukrayna ile savaşından dolayı Suriye’deki askerlerinin bazılarını Ukrayna’ya çeken Rusya’dan operasyona ilişkin açıklama geldi.

RUSYA: ANKARA’NIN ENDİŞESİNİ ANLIYORUZ

Olası harekat ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Türkiye’nin güvenlik endişelerini anladığını ifade etti. Zaharova ayrıca “Ankara'nın Suriye'de zaten sıkıntılı olan durumun tehlikeli bir şekilde kötüleşmesine yol açabilecek eylemlerden kaçınacağını umuyoruz. Aynı zamanda, Suriye'nin sınır bölgelerinden kaynaklanan Türkiye'nin ulusal güvenliğe yönelik tehditlerle bağlantılı olarak Ankara'nın endişelerini anlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Rusya’dan Türkiye’nin Suriye operasyonuna yönelik açıklama: Esad’ın rızası alınmalı

"ESAD'İN RIZASI ALINMALI"

Zaharova, "Suriye Arap Cumhuriyeti'nin meşru hükümetinin rızası olmadan atılacak böylesi bir adım, Suriye'nin egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün doğrudan ihlali anlamına gelir ve bu ülkede gerilimi daha da tırmandırır" dedi.

İLK HEDEF TEL RIFAT VE MÜNBİÇ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; dün AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamada operasyon mesajını yineleyerek, hedefin Tel Rıfat ve Münbiç olduğunu söylemişti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Bilinen şey 4 Haziran 2022 21:48

esed Türkiye'nin işine yarayacak bir şey yaparsa mossad esed'i gebertir.

Sonraki Haber Yükleniyor...