Tgrt Haber
29 Kasım 2022 15:14 - Güncelleme : 29 Kasım 2022 17:12

Rusya'nın sır gibi sakladığı bilgi: 9 ayda bin 500 rütbelisini kaybetti!

Ukrayna'yı işgalinin başlarından beri asker kaybına dair bilgi vermekten kaçınan Rus ordusunun 1500 üst düzey askerini kaybettiği ortaya çıktı.

Rusya'nın sır gibi sakladığı bilgi: 9 ayda bin 500 rütbelisini kaybetti!
rusya,ukrayna,

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri emrin ardından başlayan Ukrayna'nın işgali, şiddetli çatışmalarla sürüyor. Dokuz aydır devam eden işgal girişiminde her iki tarafta şimdiye kadar çok sayıda askerini kaybetti. Rus ordusunun sakladığı bilgiler ise yayımlanan raporla ortaya çıktı.

Yayımlanan raporlara göre bu çatışmalar iki taraf için de büyük kayıplarla sonuçlandı. ABD Genelkurmay Başkanı Mike Riley her iki tarafında 100'er bin asker zayiatı olduğunu öne sürdü. 

RUSYA BİN 500'DEN FAZLA RÜTBELİSİNİ KAYBETTİ

Öte yandan savaşa dair ortaya atılan son iddia Rus tarafı için düşündürücü. Batı kaynaklı raporların derlemesine göre Rus ordusu dokuz ayda 10 general, 150 albay olmak üzere toplamda bin 500'den fazla yüksek rütbeli askerini kaybetti. 

Ukraynalı albay Anatoly 'Stirlitz' Stefan tarafından paylaşılılan Rus kayıplarının listesi, azalan rütbe sırasına göre 150'den fazla albay ve yarbay, 205 binbaşı, 296 yüzbaşı ve yaklaşık 500 kıdemli teğmeni içeriyor.

Özellikle savaşın ilk günlerinde ciddi bir koordinasyon sıkıntısı yaşandığı ve birçok rütbelinin bu dönemde öldüğü öne sürülüyor.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu eylül eyında Moskova'nın asker kaybını 5 bin 397 olarak duyurmuştu. Bu tarihten sonra bir Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yeni bilgi paylaşılmadı. 

Öte yandan Ukrayna ordusu geçen hafta Rus tarafının zayiatını 87 bin 310 olarak açıklamıştı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...