Tgrt Haber
07 Eylül 2022 10:58 - Güncelleme : 07 Eylül 2022 14:29

Ukrayna'dan Rusya'ya kimyasal silah suçlaması, bir köy yok oldu

Rusya’nın Kharkiv bölgesindeki bir köye kullanımı yasak "beyaz fosfor" bombası attığı iddia edildi. Hava saldırısında 16 köy evi yerle bir olurken yangın da çıktı.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Euro News
16 ev yıkılırken bombalamadan dolayı bölgede yangın çıktı.
Rusya,fosfor bombası,Ukrayna
16 ev yıkılırken bombalamadan dolayı bölgede yangın çıktı.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı 24 Şubat’tan beri tüm şiddetiyle devam ediyor. Ukrayna’nın doğusuna ve güneyine yoğunlaşan Rus Birliklerinin, Kharkiv bölgesindeki bir köye kullanımı yasak "beyaz fosfor" bombası ile saldırdığı iddia edildi. Ukrayna'nın Kharkiv bölgesine bağlı Bezruky köyünde cumartesi gecesi Rus hava saldırılarında 16 köy evi yerle bir oldu. 

Ukrayna'dan Rusya'ya kimyasal silah suçlaması, bir köy yok oldu

KÖYDE 1.000 KİŞİ YAŞIYOR 

Yerel Belediye İdaresi Başkanı Vyacheslav Zadorenko, Rusya'nın sivil altyapıyı hedef almak için fosforlu mühimmat kullandığını iddia etti. Zadorenko, saldırıyı savaşın ilk günlerinden bu yana yaşanan en yoğun hava saldırısı olarak nitelendirdi.  Ukraynalı yetkililer, birçok kişinin tahliye edildiğini açıklayarak “Ancak Bezruky'de hala 1.000 kişi yaşıyor” dediler. 


Kaynak: Euro News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...