Tgrt Haber
04 Aralık 2021 14:39

Sağlık görevlisinden skandal hareket! Sahte kolla aşı yaptırmaya gitti

İtalya'da aşı karşıtı bir sağlık çalışanının koronavirüs aşı sertifikası alabilmek amacıyla, sahte kolla aşı yaptırmaya gittiği öğrenildi. Aşı olmadığı için bir süre önce işinden uzaklaştırılan adam, hemşirenin koldaki damarları bulamaması üzerine ifşa oldu.

Sağlık görevlisinden skandal hareket! Sahte kolla aşı yaptırmaya gitti
koronavirüs,,aşı,,sahte kol,,yapay kol,,italya,

İtalya'da 50'li yaşlarında, aşı karşıtı bir sağlık çalışanının koronavirüs aşı sertifikası almak için yaptığı 'pes' dedirtti. Sahte kolla aşı olmaya giden adam, hemşirenin koldaki damarları bulamaması üzerine fark edildi.

GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRILDI

La Repubblica'nın haberine göre, geçtiğimiz hafta İtalya’da uygulamaya konan aşı zorunluluğu sonrasında, ülke ilginç yöntemlere başvuran aşı karşıtlarını manşetlere taşımaya başladıç. Kuzey Piedmont bölgesinde Torino'ya yakın bir kasaba olan Biella'daki bir aşı merkezi ise, bugüne kadar görülmemiş bir kurnazlığa tanık oldu.

İtalya’nın aşısız kişileri sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerden men etmesinin ardından sağlık çalışanı bir adam, aşı olmayı reddettiği için kısa bir süre önce işinden uzaklaştırıldı. 

"İNSAN CİLDİNE ÇOK BENZİYOR"

50 yaşındaki adam, aşı olmaya giderek formları doldurup aşı işlemi uygulamasına geçtiği sırada, aşıyı uygulayacak sağlık çalışanı tarafından fark edildi. Gömleğinin kolunu sıyırarak aşı olmak üzere olan kişinin kolunun yapay olduğu başta farkedilmedi. Aşıyı yapmak istyen hemşire, yapay kolun dış yüzeyinin insan cildine çok benzediğini vurguladı.

"İYİ YAPILMIŞTI AMA RENK AYNI DEĞİLDİ"

Aşıyı uygulayacak kişinin yapay kolda damar olmadığını farketmesi üzerine ortaya çıkan durum ile ilgili konuşan sağlık çalışanı Filippa Bua, “Bir profesyonel olarak rahatsız hissettim” dedi. "Kolun rengi beni şüphelendirdi ve ben de adamdan sol kolunun geri kalanını açmasını istedim. İyi yapılmıştı ama aynı renk değildi” diyen hemşire, bu sayede kolun gerçek olmadığını fark etti.

HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yakalanması üzerine 50 yaşındaki sağlık çalışanının, "Böyle bir fiziğe sahip olacağımı hayal eder miydin?" dediği aktarıldı. Bölge valisi Alberto Cirio, 50'li yaşlarındaki adamın kuzeydeki Biella kentinde polise ihbar edildiğini ve kişi ile ilgili soruşturma başlatıldığını sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...