Tgrt Haber

Savaş Moldova'ya mı sıçrıyor? İkinci kez üst üste patlama!

07 May 2022 16:32 - Güncelleme : 07 May 2022 16:47
5 Mayıs'ta da benzer olaylar meydana gelmişti.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı sürerken Moldova'nın Transdinyester bölgesindeki ayrılıkçı yapılanma harekete geçti. Rusya'la birleşmek isteyen ayrılıkçıların tek taraflı bağımsızlık ilan ettiği Transdinyester bölgesinde dört patlama meydana geldi.

5 Mayıs'ta da benzer olaylar meydana gelmişti.

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken Moldova'nın Transdinyester bölgesinde bulunan ayrılıkçı yapılanma harekete geçti. Bölgede özellikle Ukrayna'daki savaşın başlamasının ardından kritik olaylar yaşanmaya başlandı. Rusya'ya bağlanmak isteyen ve komünizmle yönetilen Transdinyester bölgesinde, Ukrayna sınırı yakınındaki bölgelerde patlamalar meydana geldi.

Transdinyester'deki ayrılıkçı sözde yönetimi yaptığı açıklamada, dün gece Voronkovo köyü ve eski hava üssü yakınlarında dört patlama meydana geldiği belirtildi. İlk iki patlamanın insansız hava aracı ile yapıldığı ifade edilen açıklamada, bir saat sonra tekrar patlamaların yaşandığı aktarıldı. Patlamada ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

ROKETATARLA SALDIRI 

Patlamayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi. Açıklamada, Voronkovo köyü civarında 5 Mayıs'ta da benzer bir saldırının yapıldığı hatırlatıldı. Transdinyester'ın sözde başkenti Tiraspol'deki "Devlet Güvenlik Bakanlığı" binasına 25 Nisan'da roketatarla saldırı gerçekleştirilmişti. Daha sonra da radyo yayınlarını sağlayan anten kulelerinde patlamalar olmuştu.

TRANSDİNYESTER SORUNU 

Moldova'nın 1991'de Sovyetler Birliği'nden ayrılarak bağımsızlığını ilan etmesinin ardından, Transdinyester de tek taraflı bağımsızlığını ilan etmişti. Bağımsızlık ilanından sonra Moldova ile Transdinyester arasında silahlı çatışmalar başladı. 22 Temmuz 1992'de ateşkesle son bulmuştu. Askeri birliklerini Transdinyester’e yerleştiren Rusya'nın bölgeyi destekliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...