Tgrt Haber

Rus televizyonunda 'Savaşa hayır' pankartı açmıştı! Akıbeti belli oldu

12 Nisan 2022 11:18 - Güncelleme : 12 Nisan 2022 11:40
Rus gazeteci, eylemiyle tüm dünyada büyük yankı uyandırmış, adını herkese duyurmuştu.

Rusya'da bir televizyon kanalında 'Savaşa hayır' pankartı açmasının ardından gözaltına alınan gazeteci Marina Ovsyannikova'nın akıbeti ortaya çıktı.

Rus gazeteci, eylemiyle tüm dünyada büyük yankı uyandırmış, adını herkese duyurmuştu.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Rus televizyon kanalının canlı yayınında savaşı protesto etmek isteyen gazeteci Marina Ovsyannikova, ''Savaşa hayır'' pankartı açmış ardından ise gözaltına alınmıştı. Olay dünya gündeminde büyük bir yankı uyandırmış, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, gazeteciye iltica teklifinde bulunmuştu. Ovsyannikova Rusya’da gözaltına alındıktan 14 saat sonra 30 bin ruble yani yaklaşık 4 bin 100 TL kefaletle serbest bırakılmıştı. Fakat gazeteci cezadan tamamen kurtulamadı hakkında yeniden soruşturma açılma ihtimali ve hapis cezası alma ihtimali vardı.

Rus televizyonunda 'Savaşa hayır' pankartı açmıştı! Akıbeti belli oldu

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un iltica teklifini reddeden gazeteci, Rusya'da kalacağını duyurmuş ardından ise sessizliğe bürünmüştü. Marina Ovsyannikova'nın akıbeti ortaya çıktı. Marina, Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Die Welt'te muhabir olarak işe başladığını duyurdu. Protestocu gazeteci, şimdilerde Ukrayna ve Rusya başta olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinden haber yapacak ve çeşitli yayın organlarında düzenli yayınlar hazırlayacak.

NE OLMUŞTU?

Rusya'da yayın yapan Kanal 1 televizyonunun canlı yayını sırasında bir kişi, 'savaşa hayır' yazılı pankart açtı. Pankartın açılmasının ardından canlı yayın yarıda kesilerek, başka görüntüler verildi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...