Tgrt Haber
06 Nisan 2022 09:38 - Güncelleme : 06 Nisan 2022 09:54

'Sıfır vaka' yalan oldu: Ekmek almaya çıkmak bile yasak

Koronavirüsün çıkış noktası olarak bilinen Çin'in 'sıfır vaka' politikası işe yaramadı. Şanghay'da vaka sayıları günlük 13 bini aştı. 25 milyonluk nüfusun tamamı eve kapatıldı, ekmek almak için bile dışarı çıkamıyorlar.

Şanghay'da yaşayanlar katı politikalar nedeniyle erzak almak için bile evlerinden dışarı çıkamıyor.
Şanghay'da yaşayanlar katı politikalar nedeniyle erzak almak için bile evlerinden dışarı çıkamıyor.

İki sene önce Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktığı düşünülen Covid-19 virüsü şimdiye kadar 6 milyondan fazla kişinin ölümüne neden oldu. Birçok ülkede koronavirüs aşısı sayesinde vakalarda azalma olurken Çin'de ise 'bitti-bitiyor' diyerek 'sıfır vaka' politikası uygulanıyordu ki yeniden patlak verdi. Şanghay kentindeki karantina önlemleri, günlük koronavirüs vaka sayısının 13 bini aşması nedeniyle şehrin 25 milyonluk nüfusunun tamamını kapsayacak şekilde genişletildi. 

Şanghay'ın doğu ve batı yakaları için ayrı ayrı önlemler uygulanırken artık tüm şehir süresiz kısıtlamalara tabi tutuldu. Şimdiye kadar karantinaya alınan en büyük şehir olan Şanghay, bir aydan uzun bir süredir yeni koronavirüs dalgasıyla baş etmeye çalışıyor. Önlemlere rağmen vaka sayıları artmaya devam ediyor. Son olarak günlük vaka sayısı 13 bini aştı.

'Sıfır vaka' yalan oldu: Ekmek almaya çıkmak bile yasak

ŞANGHAY'DAKİLER ZOR DURUMDA

Şehirde katı politikalar uygulanmaya başladı. Çin'in finansal merkezi olarak bilinen Şanghay'ın bazı bölgelerinde ise temel erzak alışverişi için bile evlerden çıkılmasına izin verilmiyor.

Şanghay'da yaşayanlar, arz ve dağıtım yapan personel eksikliği nedeniyle çevrimiçi yiyecek ve su siparişinde zorluklar yaşandığını ifade ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...