Tgrt Haber
08 Nisan 2022 11:53 - Güncelleme : 08 Nisan 2022 12:09

SİHA'dan koşa koşa kaçan Rus askeri sosyal medyada gündem oldu

Sosyal medyada hızla yayılan bir videoda Rus askerinin SİHA'dan kaçmaya çalıştığı anlar yer aldı. Ukrayna askerleri, takibin ardından kaçan Rus askerinin arkadaşlarının yanına gittiği, burada etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 44. gününde de saldırılar devam ederken Ukrayna ordusunun ve sivillerin Rus işgaline direnişi sürüyor. Bazı görüntüler ise sosyal medyada yayımlanıyor, son olarak bir Rus askerinin SİHA ile takip edildiği anlar sosyal medyada gündem oldu. 

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, çatışma alanından kaçan bir Rus askerini SİHA ile takip etti. Takip edilen Rus askeri Rusların mevzilendiği bir kampa sığındı. Yeri tespit edilen asker, kamp içerisindeki piyade savaş aracı, birkaç araba ve personelle beraber imha edildi.

18 BİN 300 RUS ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre 44 günde cephede toplam 18 bin 300 Rus askeri öldürüldü. Açıklamada ayrıca, Rus ordusuna ait 586 tank, bin 694 zırhlı askeri araç, 302 top atış sistemi, 95 çok namlulu roketatar, 54 hava savunma sistemi, 123 savaş uçağı, 127 helikopter, 66 insansız hava aracı, bin 150 otomobil, 73 yakıt ikmal tankı, 7 gemi, 21 özel ekipman ve 4 adet operasyonel taktik roket sisteminin de imha edildiği belirtildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...