Tgrt Haber

Gafları ve sıra dışı davranışları gündemden düşmeyen ABD Başkanı Joe Biden: Yarın ölebilirim

24 Ekim 2022 12:10 - Güncelleme : 24 Ekim 2022 12:33
Gafları ve sıra dışı davranışları gündemden düşmeyen ABD Başkanı Joe Biden: Yarın ölebilirim
joe biden,abd

Son zamanlarda sağlık durumunun iyi olmadığı iddialarının arttığı ABD Başkanı Joe Biden, son röportajında, endişelerin yerinde olduğunu, yarın ölebileceğini söyledi.

Son zamanlarda yaptığı gaflarla tüm dikkatleri üzerine çeken hakkında sağlığının iyi olmadığına ilişkin birçok iddia ortaya atılan ABD Başkanı Joe Biden, bu iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu. Biden, MSNBC'ye verdiği röportajda, "Kadere önem veriyorum. Hastalanabilirim, yarın aniden ölebilirim. Bence bu konuda endişelenilmesi normal. Bu benim için olduğu kadar herhangi birinin yaşı için de geçerli. Bu endişe tamamen yerinde" ifadelerini kullandı.

ABD tarihinin en yaşlı başkanı olan Biden, sadece yaşına değil enerjisine ve dinamizmine bakılarak değerlendirilmesinin daha doğru olduğunu savundu. 20 Kasım günü 80 yaşına girecek Başkan Biden, şunları söyledi:

''Benimle ilgili en iyi değerlendirme, beni izleyerek yapılabilir. Yavaşlıyor muyum? Aynı tempoda mıyım? Sağlığım yerinde. Fiziksel tüm işlevlerim hâlâ sağlam. Akıl sağlığım için de aynı şey geçerli. Bence halk şunu sormalı: 'Yaptığı şey için hâlâ aynı tutkuyu hissediyor mu?' Eğer hissettiğimi düşünüyorlarsa ve ben de bunu yerine getirebiliyorsam, sorun yok. Böyle düşünmüyorlarsa o zaman bana oy vermemeliler.''

YAŞI NEDENİYLE ADAYLIĞI İSTENMİYOR

Joe Biden, 2024 yılındaki seçimlerde yeniden aday olmayı hedeflediğini fakat buna ilişkin resmi bir kararın henüz alınmadığını belirtti. Öte yandan New York Times'ın Sienna College'la temmuzda ortak düzenlediği ankette, Demokratik Parti'ye oy veren katılımcıların yalnızca yüzde 26'sının Biden'ı tekrar aday olarak görmek istediği ortaya çıkmıştı. Adaylığa karşı çıkanların gösterdiği sebeplerin başındaysa yaş geliyordu. Biden, ikinci bir dönem daha başkanlık yaparsa görevini tamamladığında 86 yaşında olacak.

Gafları ve sıra dışı davranışları gündemden düşmeyen ABD Başkanı Joe Biden: Yarın ölebilirim

BIDEN'IN GÜNDEMDEN DÜŞMEYEN GAFLARI

ABD Başkanı Joe Biden'ın son zamanlardaki gafları ve sıra dışı davranışları gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz hafta tamiratı yeni tamamlanan Pensilvanya Fern Hollow Köprüsü'nün açılış konuşmasında, sözlerini bitirdikten sonra arkasına dönerek boşlukla sohbet etmişti. Yönünü şaşıran ABD Başkanı, kendi etrafında döndükten sonra sahneden inmesi gereken yönü bulmuştu.

Eylül ayında yaptığı bir konuşma sırasında trafik kazasında hayatını kaybeden ABD Kongre üyesi Jackie Walorski'ye seslenmişti. Bir başka konuşmasında ise oğlunun ölüm nedenini unutmuştu.

ABD Başkanı, nisandaki bir konuşmasında da eşi Jill Biden'ın, eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde başkan yardımcısı olduğunu söylemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...