Tgrt Haber

Sırbistan da sıraya girdi: Bayraktar TB2'yi filosuna katacak

10 Nisan 2022 16:57 - Güncelleme : 10 Nisan 2022 17:22
Letonya Savunma Bakanı da Türk SİHA'larına talip olduklarını dile getirmişti.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Türkiye'den Bayraktar TB2 SİHA satın alarak filosuna katacaklarını duyurdu.

Letonya Savunma Bakanı da Türk SİHA'larına talip olduklarını dile getirmişti.

Dünyanın gözdesi haline gelen Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Araçlarına (SİHA) bir talip daha çıktı. Sırbistan'ın Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Türkiye'den Bayraktar'ı resmen istedi. Sırbistan Ordusu'nun Pasuljanski Livadi'de düzenlediği "Ateş Kalkanı 2022 Tatbikatı" sonrasında basına açıklamada bulunan Vucic, ülkesinin Türkiye'den Bayraktar TB2 SİHA alacağını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a talebini ilettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, "İki gün önce Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiğim görüşmede Türkiye'den Bayraktar almak istediğimizi söyledim. Bu silahları Sırp Ordusunun envanterine dahil edeceğiz" dedi.

Sırbistan da sıraya girdi: Bayraktar TB2'yi filosuna katacak

''HER HALÜKARDA İHA'LAR ÇOK İYİ''

Öte yandan Vucic'e göre Sırp Ordusu "Sparrow" insansız hava araçlarına ve daha az yıkıcı güce sahip CH92'ye sahip, ancak daha büyük yıkıcı güce sahip CH95 uçaklarının tedarik edilmesi gerekecek. 2010 yılında Vucic ilk kez Türk yapımı insansız hava aracı Bayraktar TB2 SİHA ile ilgilendiklerini açıklamıştı.

2 yıl önceki açıklamasında Vucic, "İHA sistemlerine çok ilgi duyuyoruz ve gelecekte kesinlikle daha fazlasını alacağız. Türk tarafı ile bir anlaşmaya varacak mıyız, göreceğiz. Her halükarda bunlar çok iyi İHA'lar, Türk üreticileri övmek zorundayım" ifadelerini kullanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...