Tgrt Haber
16 Aralık 2021 09:27

Şişme kale öğrencilerin ölümüne neden oldu!

Avustralya'nın Tazmanya eyaletinde okul bahçesinde korkunç bir olay meydana geldi. Şişme kaleyle rüzgarda havaya savrulan 4 öğrenci hayatını kaybetti, bazı öğrenciler ise yaralandı.

Şişme kale öğrencilerin ölümüne neden oldu!
avustralya,öğrenci

Avustralya'nın Tazmanya eyaletinde bulunan bir okul bahçesindeki şişme kale, dört öğrenciyi hayatından etti. Avustralya Yayın Kurumunda yer alan habere göre, Devonport kentindeki Hillcrest İlköğretim Okulu'nda kutlama için bahçeye şişme kale kuruldu. Öğrencilerin üzerinde zıpladığı şişme kale, rüzgara meydan okuyamadı ve öğrenciler üzerindeyken havaya savruldu.

Şişme kaleyle 10 metre yükseklikten yere düşen öğrencilerden 2 erkek ve 2 kız çocuğu hayatını kaybetti, 5 çocuk ise yaralandı. Yaralanan çocuklar helikopterle hastaneye kaldırılırken, ailelerine de haber verildi. Olayın 10.00 sularında meydana geldiğini açıklayan Tazmanya polisi, yaralı çocukların olay yerindeki müdahalelerinin ardından hastaneye sevk edildiklerini bildirdi.

''KORKUNÇ BİR TRAJEDİ''

Avustralya Başbakanı Scott Morrison olaya ilişkin yaptığı açıklamada ailelere başsağlığı dileyerek, "Tahmin edilemeyecek kadar acı bir olay. Çocukların dışarıdaki eğlenceli günü çok korkunç bir trajediye dönüştü" dedi.

Mahremiyetin korunması için bu aşamada ölümler veya yaralananlar hakkında daha fazla ayrıntı veremeyeceğini açıklayan Tazmanya polisi, olayla ilgili öğleden sonra Devonport kentinde basın toplantısı düzenleyeceklerini duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...