Tgrt Haber

Sismologlar devrede! Gizemli sarsıntılar endişeleri artırıyor

16 May 2023 10:10 - Güncelleme : 16 May 2023 10:49
Sismologlar devrede! Gizemli sarsıntılar endişeleri artırıyor
danimarka,deprem

Danimarka'nın Baltık Denizi Bornholm Adası'ndaki gizemli sarsıntılar, endişelere neden oldu. Bilinmeyen kaynaktan gelen akustik basınç dalgalarından kaynaklandığı iddia edildi, araştırmalar sürüyor.

Danimarka ve Grönland Jeolojik Araştırmalar (GEUS), Danimarka'nın Baltık Denizi Bornholm Adası'ndaki sarsıntıların peşine düştü. Küçük ölçekteki sarsıntıların sebebi, sanılanın aksine deprem ya da herhangi bir patlama kaynaklı çıkmadı. GEUS açıklamada, bölgedeki birçok kişinin hissettiği sarsılma, gürleme, takırtı, kulakta basıncın ve rapor edilen 2,3 büyüklüğündeki sarsıntıların, kaynağı tam olarak bilinmeyen atmosferdeki akustik basınç dalgalarından kaynaklandığını belirtti.

Sarsıntılara ilk olarak depremin ya da Polonya'da süren askeri tatbikattan kaynaklanan patlamaların neden olduğu belirtilen açıklamada, sismologların bu ihtimallerin devre dışı olduğu kanaatinde oldukları kaydedildi.

EVLERİN ÇATILARINDA ÇATLAKLAR OLUŞTU

Polis kaynaklarından edinilen bilgiye göre, sarsıntılar, yaklaşık 40 bin civarında nüfusa sahip Bornholm Adası’nda bir evin duvarında oluşan çatlaklar dışında herhangi bir can veya mal kaybına neden olmadı.

GEUS ve Danimarka İklim, Enerji ve Altyapı Bakanlığının olaya ilişkin araştırmalarının sürdüğü bildirildi. 

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...